5 trucuri pentru găluște pufoase. Secretele celei mai reușite supe
Trucuri pentru găluște pufoase. Secretele celei mai reușite supe. Care sunt secretetle celor mai reușite găluște.
Trucuri pentru găluște pufoase ca la mama acasă
Pentru a pregăti găluștele de griș în supă atât de pufoase ca la mama acasă, iată câteva trucuri și sfaturi practice:
Raportul corect între griș și ou
Asigură-te că folosești un raport corect de ingrediente pentru compoziția de găluște. De obicei, se folosește o parte de griș la două părți de lichid. Ține cont de faptul că un ou de dimensiuni medii are în jur de 50 g. Acest lucru va ajuta la menținerea texturii moi și pufoase a găluștelor.
Amestecarea compoziției
După ce ai adăugat grișul în ouăle bătute, amestecă bine și asigură-te că îl încorporezi uniform. Lasă compoziția să se odihnească câteva minute, astfel încât grișul să absoarbă lichidul și să se umfle înainte de a forma găluștele.
Cum se formează găluștele
Când formezi găluștele, folosește o linguriță de dimensiuni medii. O poți uda cu apă rece pentru a te asigura că nu se lipește compoziția de ea.
Temperatura de fierbere
Fierbe găluștele la foc mic spre mediu, nu la foc puternic. Fierberea prea rapidă poate face ca găluștele să se dezintegreze sau să devină tari.
Alege o oală suficient de mare pentru a oferi găluștelor spațiu pentru a pluti și pentru a se umfla frumos în timpul fierberii.
Cât timp se fierb găluștele
Fiindcă găluștele de griș se gătesc destul de rapid, este important să nu le fierbi prea mult. Odată ce au crescut și au început să plutească la suprafața apei, continuă să le mai fierbi încă 1-2 minute și apoi oprește focul, spun cei de la EatThis.
De ce se întăresc găluștele
Găluștele trebuie să fie pufoase și moi, dar nu îți ies întotdeauna așa. Dacă sunt fierte prea mult timp în supă, se vor întări. Este important să urmărești timpul de fierbere și să oprești focul cu puțin timp înainte ca ele să fie perfect gătite.
Fierberea găluștelor în apă care fierbe prea tare poate duce la gătirea excesivă la exterior a găluștelor înainte ca interiorul să fie complet gătit, ceea ce poate face ca acestea să devină tari.
Asigură-te că fierbi găluștele în apă la foc mediu spre scăzut pentru a evita această problemă.
Dacă compoziția pentru găluște este prea uscată, acestea pot deveni tari. Adaugă suficient lichid, de obicei ouă, în compoziție pentru a menține găluștele moi și pufoase, scrie hellotaste.ro
De asemenea, trebuie să fii atentă să nu amesteci prea mult compoziția pentru că vei obține niște găluște cu o textură gumoasă.