MENIU

Cornel Buta, primul fotbalist din Liga I diagnosticat cu gripă porcină

Foto: NewsIn

Vicepreşedintele lui Poli Iaşi, Pavel Hodea, a declarat, marţi, că fotbalistul Cornel Buta a fost depistat cu virusul A/H1N1, primul caz de acest fel din Liga I, iar din acest motiv s-a luat decizia anulării antrenamentelor echipei din Copou timp de şapte zile.

"Marţi dimineaţă am aflat că fotbalistul Cornel Buta a fost diagnosticat cu virsului A/H1N1, apoi am solicitat Direcţiei de Sănătate Publică să ne trimită la club o hârtie oficială care să certifice acest lucru, dar şi măsurile ce se impun. Suntem în aşteptarea unei decizii, dar în cadrul unei şedinţe la club am hotârât să suspendăm activitatea timp de şapte zile. În astfel de cazuri, regulamentul prevede ca întreg grupul în cadrul căruia este depistat un purtător al virusului să-şi suspende activitatea", a spus, pentru NewsIn, Hodea, care a solicitat din acest motiv Ligii Profesioniste amânarea meciului din etapa a 14-a, cu Pandurii Târgu Jiu, programat la 20 noiembrie.

Fotbalistul în cauză, Cornel Buta, a afirmat pentru NewsIn: "Eu am făcut analize săptămâna trecută, iar vineri am primit rezultatele şi medicii mi-au spus că este vorba despre o simplă viroză. Abia acum am aflat că am avut virusul. Am stat oricum şapte zile la domiciliu, acum sunt sănătos, nu mai am nimic. Probabil şi eu am luat virusul din vestiar, de la alţi colegi. Erau alţi jucători care se simţeau rău înaintea mea. Sper ca acum să nu aibă nimic fetiţa mea".

La rândul său, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, pentru agenţia NewsIn, că ştie de cazul Buta, însă încă nu va lua nicio decizie până nu va avea toate datele la dispoziţie: "Ştim de Buta, dar trebuie să aşteptăm clar analizele de la spital, să vedem care e situaţia şi apoi vom lua o decizie, dacă este cazul. Toţi jucătorii au fost izolaţi la domiciliu, s-au întrerupt antrenamentele pentru o săptămână şi rămâne de văzut. Nu ştiu dacă vom amâna vreun meci, dar dacă ei sunt toţi acasă cu cine să joace Poli, cu portarul de la stadion şi femeia de serviciu? Mai aşteptăm, pentru că trebuie să decidem în bună cunoştinţă de cauză".

Meciurile din Liga I ar putea fi suspendate din cauza gripei noi