MENIU

CFR şi-a tras golgheter cu nume de televizor şi joacă "alba-neagra" cu Ruiz şi Traore

Foto: www.avaremais.com.br

CFR Cluj are, începând de marţi, încă un atacant brazilian, pe lângă Didi. Ardelenii l-au împrumutat pentru un sezon pe Claudinei Alexandre Aparecido "Nei", de la gruparea saudită Al-Shabab. În urma acestui transfer, oficialii clujeni au decis să-l cedeze pe Lacina Traore la Unirea Alba Iulia, sub formă de împrumut. În cele din urmă s-au răzgândit şi vor renunţa la Diego Ruiz, care va fi împrumutat la turcii de la Kasimpaşa, unde se va întâlni cu Andre De Sousa Galiassi.

Nei s-a antrenat, deja, marţi, sub comanda lui Antonio Conceicao, iar oficialii ardeleni sunt încântaţi de transferul reuşit. "Am luat un adevărat golgheter. Este un vârf de atac autentic, cu un fizic foarte bun şi mă bucur că a ajuns la noi. Este un brazilian care a dat câte 14 sau 15 goluri în fiecare sezon la toate echipele pe la care a trecut", a spus preşedintele Iuliu Mureşan, satisfăcut de faptul că jucătorul a ajuns în Gruia, deşi a fost dorit şi de Steaua. Nei este împrumutat pentru un sezon la CFR Cluj, iar la finalul acestei perioade ardelenii vor beneficia de o opţiune de cumpărare.

După prima şedinţă de pregătire la Cluj, Nei a promis că va încerca să ajungă cât mai curând la cea mai bună formă. "Trică deja mi-a pus o poreclă, îmi spune «Jerry». Vreau să câştig totul cu noua mea echipă în acest sezon", a spus atacantul brazilian. Nei (29 de ani) a mai evoluat în carieră la formaţiile Guarani, Palmeiras B, Club Atletico Montenegro, Olhanense, Moreirense, Naval, ŢSKA Sofia şi Al-Shabab. El este al patrulea brazilian de la CFR, după Alcantara, Edimar şi Didi.

În urma transferului lui Nei, conducerea clujenilor hotărâse să-l împrumute pe Lacina Traore (19 ani) la Unirea Alba Iulia. În cele din urmă, tranzacţia a picat, după ce s-a ajuns la un acord cu turcii de la Kasimpaşa privind împrumutul lui Diego Ruiz.

"Diego Ruiz a plecat deja spre Turcia pentru a stabili ultimele detalii şi pentru a parafa înţelegerea. Diego va fi împrumutat pentru un sezon, iar în vara, turcii vor avea opţiune de cumpărare. Împrumutul nu este gratis, pentru că Ruiz este un jucător care la noi a dat randament. Nu se pune problema ca Traore să mai fie împrumutat. El va rămâne la echipă şi sunt sigur că i se vor da şanse", a spus Mureşan.