MENIU

CFR Cluj a obţinut biletul pentru Europa League, după 2-0 cu FC Argeş

Foto: NewsIn

Campioana en-titre CFR Cluj a salvat sezonul mai puţin reuşit pe plan intern asigurându-şi calificarea în Europa League, graţie victoriei obţinute, duminică, în deplasare, în faţa formaţiei FC Argeş, în etapa a 32-a a Ligii I. Piteştenii erau neînvinşi acasă de doi ani.

Ardelenii au dominat jocul încă de la bun început şi au deschis scorul în minutul 10, prin Bogdan Mara, aflat la a doua reuşită în Liga I de la transferul la CFR Cluj. Fostul jucător al Unirii Urziceni a primit o pasă foarte bună, a pierdut prim planul în lupta cu Lăcustă, însă acesta din urmă s-a încurcat, iar Mara doar a "înţepat" balonul, trimiţând mingea în plasă la colţul lung, peste Boşneag.

CFR a continuat să dicteze ritmul, în timp ce argeşenii s-au mulţumit doar să aştepte posibilitatea de a lovi pe contraatac, iar până la pauză tabela nu a mai suferit modificări.

În minutul 55, gazdele au ratat o uriaşă ocazie de a egala, la o fază la care Viera a respins de pe linia porţii o minge trimisă peste Nuno Claro de Adrian Voicu şi la care elevii lui Ionuţ Badea au sperat că vor obţine cel puţin un penalty. Centralul Istvan Kovacs nu s-a lăsat, însă, impresionat, iar scorul a rămas 1-0 pentru oaspeţi.

Avantajul acestora s-a dublat, însă, în minutul 77, când Ciprian Deac a pătruns foarte bine în careu, l-a driblat pe Bazzi şi a marcat cu un şut la colţul lung.

Chiar dacă în ultimele zece minute clujenii au jucat în 10, după eliminarea lui De Sousa, FC Argeş nu a reuşit să mai revină pe tabelă, cu toate că, în prelungiri Doman a fost la un pas de gol, cu un şut de la mare distanţă, scos de sub transversală de Nuno Claro.

FC Argeş a înregistrat prima înfrângere pe teren propriu din acest sezon. De altfel, piteştenii înregistraseră ultimul eşec în Trivale la 19 mai 2007, 0-3 cu FC Naţional, după care au retrogradat şi nu au pierdut niciun meci pe propriul teren nici în Liga a II-a.

În urma rezultatului de duminică, CFR Cluj ocupă şi după etapa a 32-a locul 4 în clasament, cu 58 de puncte, şase mai multe decât Steaua, prima echipă aflată în afara locurilor pentru Europa, cu două etape înaintea finalului de sezon. FC Argeş rămâne pe 10, cu 38 de puncte.

Caseta tehnică:

FC ARGEŞ - CFR CLUJ 0-2 (Mara 10, Deac 77)

FC Argeş: Boşneag - M. Stan, Cazan, Lăcustă, Poenaru - Bazzi, Năstăsie, Tameş, Voicu (Doman 76) - Dulcea (Voiculeţ 66), Iordache (Kamara 83). Antrenor: Ionuţ Badea.

CFR Cluj: Nuno Claro - Tony, Viera, Galiassi, Pereira - Peralta (Panin 83), Dani, Culio, Mara (Deac 69) - Dubarbier, Y. Kone (Ruiz 78). Antrenor: Antonio Conceicao.

Cartonaşe galbene: Cazan 55, Boşneag 61 / Galiassi 44, 78, Mara 44

Cartonaş roşu: Galiassi 78

Arbitri: Istvan Kovacs - Adrian Vidan, Ovidiu Maier

Stadion: Nicolae Dobrin; Spectatori: 300 

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida FC Argeş - CFR Cluj, scor 0-2.

Mai multe articole despre:
Liga I CFR Cluj FC Argeş ETAPA A 32-A