Ceartă în Parlament, în timpul audierilor din cadrul Comisiei de anchetă în cazul Ridzi
Schimb de replici fără precedent la o Comisie Parlamentară. Deputaţii care anchetează cazul Ridzi au început şedinţa de miercuri dimineaţă cu un scandal în toată regula. Protagonişti au fost deputatul PD-L Cristian Boureanu şi şefa Comisiei, Alina Gorghiu, de la PNL. Pedelistul i s-a adresat liberalei cu apelativul \"domnişorică\" şi a ameninţat-o că va discuta cu ea despre \"amanţi\".
Comisia parlamentară de anchetă a încheiat audierile mai multor angajaţi ai Ministerului Tineretului, printre care directorul de Achiziţii, directorul economic şi cel juridic, precum şi fostul şef al Autorităţii Naţionale de Tineret, Borbely Karoly.
Reprezentanţii PSD şi UDMR au contestat legalitatea prezenţei lui Cristian Boureanu (PD-L) care, la începutul şedinţei, se adresase Alinei Gorghiu (PNL) cu apelativul "domnişorică".
Dezbaterile au început cu noi intervenţii pe procedură ale democrat-liberalilor din Comisie. "Noi, astăzi, funcţionăm împotriva Regulamentului care are valoare de Lege. Când există o informaţie publică cum că este o procedură juridică în vigoare, ar trebui să constataţi încetarea activităţii Comisiei", a spus deputatul Cristian Boureanu (PD-L) preşedintelui Comisiei de anchetă, Alina Gorghiu (PNL).
În replică, liberalul Bogdan Olteanu a apreciat că democrat-liberalii încearcă să tergiverseze lucrările cu intervenţii pe procedură.
Un alt reprezentat al PD-L, Gelu Vişan, i-a reproşat Alinei Gorghiu că a refuzat să trimită o adresă Procurorului General prin care să ceară precizări legate de eventuala declanşare a procedurilor prealabile urmăririi penale împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, refuz pe care Vişan l-a considerat abuz în funcţie. "Hotărârile Comisiei se iau colectiv, nu individual. În urma votului din 24 iunie, s-a decis că nu suntem competenţi să trimitem o adresă Parchetului General", a răspuns Alina Gorghiu.
Sever Voinescu a argumentat că nu orice decizie luată prin votul majorităţii este şi legală, afirmaţie susţinută şi de Cristian Boureanu.
Aceeaşi comisie a audiat-o marţi şi pe Monica Iacob Ridzi. Ministrul a fost chemat în faţa comisiei pentru a da explicaţii în ceea ce priveşte modul în care a dispus cheltuirea fondurilor pentru organizarea Zilei Tineretului. La finalul audierilor, ministrul Ridzi a anunţat că va demisiona din Guvern dacă se va începe urmărirea penală în cazul acesteia.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a declarat, marţi, la începerea audierilor Comisiei de anchetă a deputaţilor, că se consideră nevinovată şi că motivul pentru care participă la şedinţa Comisiei este acela de a clarifica "toate aspectele legate de activităţile din 2 Mai".
Potrivit Alinei Gorghiu, activitatea Comisiei se va încheia la sfârşitul lunii august. Tot atunci este aşteptat să apară şi un raport întocmit pe baza anchetei desfăşurate.