MENIU

Box - Adrian Diaconu-Jean Pascal, un meci cât o carieră

Diaconu are de luat o revanşă

Meciul de sâmbătă dimineaţa (ora 5.00), dintre Jean Pascal şi Adrian Diaconu este mai mult decât un simplu meci pentru titlul mondial: la Bell Centre din Montreal se poate decide cariera românului. Deocamdată, din cauza lui Pascal, spectatorii nu s-au înghesuit la bilete.

Organizatorii partidei-revanşă dintre Pascal şi Diaconu se tem de un final nefericit: până în prezent au fost vândute puţine bilete pentru confruntarea de sâmbătă dimineaţă. Sebastien Gauthier ştie şi de ce. \"Campionul nu vinde bilete pentru că oamenii nu-l plac. În general, în Quebec sunt preferaţi sportivi mai modeşti, precum Bute. În timpul luptei împotriva lui Branco, el nu a arătat deloc bine, făcând mişcări ciudate pe care chiar şi legende ca Sugar Ray Leonard, Sugar Ray Robinson şi Aaron Pryor nu le-ar mai încerca\" a afirmat, pentru canoe.com, boxerul Sebastien Gauthier.

Cu toate acestea, meciul dintre Jean Pascal şi Adrian Diaconu are toate ingredientele unui blockbuster. Principalul ingredient este, desigur, setea de revanşă: Adrian Diaconu a fost învins la puncte în meciul din iunie în care a fost pus în joc titlul mondial WBC la categoria semigrea, fiind trimis la podea în runda a 5-a a întâlnirii de la Bell Centre din Montreal.

Participant pentru România la Jocurile Olimpice din 2000, Diaconu îşi simte din ce în ce mai bine cei 31 de ani. Românul are neapărată nevoie de o victorie pentru a continua cu succes într-un sport care este în egală măsură şi material de business - un eşec acum ar slăbi considerabil cota fostului campion mondial WBC. Meciul are însă o importanţă crucială şi pentru Pascal: canadianul a fost mult timp considerat drept un boxer cu potenţial, însă cele cîteva apariţii la ESPN au demonstrat un amestec de viteză şi stil ciudat, amestecat cu vulnerabilitate. Partida pierdută în decembrie 2008 în faţa lui Carl Froch a închipuit o lovitură grea pentru moral.

În meciul din iunie, Pascal l-a pus la podea pe Diaconu în runda 5, însă nu s-a aflat el însuşi prea departe de knock-out. Victoria în faţa românului a fost pentru Pascal gura de oxigen de care avea nevoie, însă un eşec sâmbătă l-ar readuce în poziţia din 2008. Atât Pascal cât şi Diaconu au trecut uşor de proba cântarului. Cei doi boxeri ai InterBox-ului aşteaptă acum meciul ce va avea loc sâmbătă dimineaţă la ora 5.00.

Cei 8000 de oameni care vor asista la meci, conform estimărilor lui Sebastien Gauthier, vor avea parte în deschidere de partida dintre fostul campion WBC Eric Lucas şi Ramon Pedro Moyano. Lucas revine în ring după patru ani de pauză.