MENIU

JO 2016: Tenis de masă. Eliza Samara: "Îmi doresc să joc cât mai bine la Rio"

Elizabeta Samara, una dintre cele mai importante membre din echipa de tenis de masă a României, este foarte optimistă în ceea ce priveşte evoluţia pe care o să aibă la Olimpiada de vară din Brazilia.

 ''Îmi doresc să joc bine la Olimpiadă. Sunt încrezătoare în privința rezultatelor. Sper să avem puțin noroc, abia pe 1 august vom afla cine vor fi adversarele noastre'', a spus campioana europeană la tenis de masă, conform Agerpres.

În continuare, ea a precizat: "Am timp suficient să mă acomodez cu sala, cu mingile, cu temperatura, cu diferența de fus orar. Dorim un rezultat frumos".

La rândul său, Adrian Crișan a menționat pentru AGERPRES: ''Avem puține emoții, sperăm să ajungem cu bine în Brazilia, iar la Rio de Janeiro să avem un parcurs cât mai bun. Eu îmi propun să joc cel mai bun tenis pe care l-am jucat vreodată, sper să învăț din experiența de la Olimpiada de la Londra, acolo unde am fost aproape de o semifinală. Sper să fiu mulțumit''.

Daniela Dodean Monteiro a precizat înainte de plecarea spre Brazilia: ''Sunt bine pregătită fizic și psihic. Este foarte importantă tragerea la sorți, sperăm să fie totul bine. La simplu vor juca două sportive din fiecare țară, cele mai bune, este foarte greu. Este un sistem eliminatoriu în care jucăm, sperăm să fie o tragere bună la ambele probe''.

Elizabeta Samara a plecat miercuri cu lotul de tenis de masă spre Brazilia. Lotul este alcătuit din următorii sportivi: Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro (simplu și echipe), Bernadette Cynthia Szocs (echipe), Adrian Crișan și Ovidiu Ionescu (simplu).

România va fi reprezentată la Rio de Janeiro cu un lot de 97 de sportivi și 7 rezerve, la 15 discipline, cele mai mari loturi fiind cele de la atletism (23 sportivi) și canotaj (18).