MENIU

Incident bizar la conferinţa de presă a lui Blatter: "ploaie" de bani falşi. Ce anunţ a făcut

A plouat cu bani falşi pe şeful demisionar al FIFA, Josepp Blatter. Un comediant a descins la o conferinţă de presă a şi a aruncat cu bancnote în elveţian, care se pregătea să vorbească despre reforma FIFA şi organizarea de noi alegeri.

Comediantul Lee Nelson s-a strecurat la conferinţa de presă cu un ecuson de presă. Aluzie la acuzaţiile de corupţie cu care se confruntă FIFA, britanicul i-a dat bani falşi lui Blatter pentru a sugera că Federaţia atribuie Campionatul Mondial de Fotbal oricui oferă o mită mai mare. Iritat, Sepp Blatter a cerut insistent protecţia pazei.

După ce a reluat conferinţa de presă, Sepp Blatter a anunţat organizarea de alegeri pentru şefia Federaţiei la 26 februarie anul viitor. Elveţianul a precizat că el nu va candida.

În iunie, la scurt timp după ce a fost ales preşedinte pentru a cincea oară, Blatter a anunţat că se retrage din funcţie pe fondul scandalului de corupţie care macină FIFA. Procurorii elveţieni şi cei americani au făcut mai multe percheziţii şi reţineri în două dosare distincte. Foşti şi actuali oficiali FIFA sunt acuzaţi de fapte de corupţie, iar surse citate de presă spun că Blatter urmează să fie şi el inculpat.