MENIU

Fabio Capello, persona non grata-n Rusia! Microbiștii strâng milioane ca să scape de el

Microbiștii ruși s-au săturat de selecţionerul italian Fabio Capello. Microbiştii au creat un site prin care vor să adune cele 22 de milioane de euro necesare pentru rezilierea contractului cu tehnicianul italian, informează publika.md.

Prima pagină a site-ului „fabiogohome.betfoot.ru” este plină cu mesaje ironice adresate selecţionerului Rusiei cum ar fi: "Adio Don Fabio" sau "Fabio pleacă acasă". Majoritatea glumelor sunt făcute pe seama salariului astronomic al lui Capello, care este de nouă milioane de euro pe an.

Recent, creatorii site-ului au calculat suma de care este nevoie pentru a rezilia contractul italianului. Ruşii vor să colecteze 21 de milioane şi 400 de mii de euro pentru a obţine ruperea contractului lui Fabio Capello.

Totodată, microbiştii au publicat şi câţi bani a câştigat italianul până acum. Astfel, pentru fiecare meci cu acesta pe bancă, Federaţia Rusă de Fotbal a cheltuit 333 de mii de euro, iar cele opt puncte obţinute până acum în preliminariile pentru EURO 2016 i-au adus selecţionerului 354 de mii de euro.

Iniţiativa de a colecta bani pentru demiterea lui Capello vine după înfrângerea suferită pe teren propriu cu austriecii, scor 0-1. Rusia ocupă locul trei în grupa G, fiind la patru puncte distanţă de a doua clasată Suedia şi la opt de liderul Austria.

Mai multe articole despre:
Rusia Fabio Capello contract selecţioner