MENIU

Răsturnare de situație în crima atroce din Italia în care o româncă însărcinată a fost înjunghiată de 10 ori - Detalii șocante

Răsturnare de situație în crima atroce din Italia în care o româncă însărcinată a fost înjunghiată de 10 ori - Detalii șocante

Răsturnare de situație în cazul crimei atroce ce a zguduit Italia, după ce un om de afaceri a ucis o româncă însărcinată cu copilul său. 

Verdictul în cazul omului de afaceri italian Antonino Borgia care a ucis-o cu o cruzime de nedescris pe românca Ana Maria Lăcrămioara Di Piazza, însărcinată cu el, a fost schimbat. Italianul nu va face închisoare pe viață, ci va rămâne în detenție 19 ani și 4 luni, potrivit deciziei instanței din Palermo, scrie adevarul.ro.

Antonino Borgia a înjunghiat-o de 10 ori pe Ana Maria Lăcrămioara Di Piazza în 22 noiembrie 2019, în Partinico. Italianul este căsătorit și are doi copii. Ana Maria Lăcrămioara în vârstă de doar 30 de ani era însărcinată în luna a patra cu copilul omului de afaceri. Românca mai avea un copil.

Magistrații italieni au răsturnat condamnarea pe viață din prima instanță. Aceștia nu anulat circumstanțele agravante și au decis că nu ar fi existat premeditarea, motivele și cruzimea acțiunii omului de afaceri.

Câteva scene groaznice ale crimei, ce a avut loc în plină stradă, au fost surprinse de o cameră de supraveghere.

Tribunalul Palermo care îl condamnase pe Antonino Borgia la închisoare pe viaţă redactase 130 de pagini care conţineau motivele sentinţei, mărturia ucigaşului, şi mărturiile unor cunoştinţe privind relația lor, dar descriu și scenele unei crime abominabile. 

„Un gest tribal”, așa au definit judecătorii de primă instanță asasinarea femeii, care l-au condamnat la închisoare pe viață pe Antonino Borgia, căsătorit și tată a doi copii, care a avut o relație extraconjugală cu victima sa.

Potrivit presei italiene, pe 22 noiembrie 2019, cei doi s-au întâlnit într-o zonă mai puţin populată unde au discutat, în maşină. Atacul atroce ar fi început după ce românca i-ar fi spus bărbatului că este însărcinată şi i-ar fi cerut să-şi părăsească soţia, ameninţându-l că îi va spune soţiei despre relaţia lor. Femeia ar fi încercat să fugă din mașină după ce bărbatul a luat un cuţit şi a înjunghiat-o în abdomen.

Au urmat momente dramatice, potrivit imaginilor de pe camerele de supraveghere din acea zonă. Românca, plină de sânge, a fost urmărită, prinsă şi târâtă înapoi în maşină. Bărbatul i-ar fi promis că o va duce la spital, însă s-a răzgândit și a omorât-o după mai multe lovituri cu bastonul și cuțitul. Apoi a aruncat trupul femeii într-o mlaştină şi a plecat. Potrivit anchetatorilor, imediat după crimă, omul de afaceri și-ar continuat activitățile obișnuite, a mers la frizer, la bar și chiar la secția de poliție din Partinico pentru a rezolva un dosar, potrivit Palermo Today.

Trupul femeii a fost găsit repede, iar bărbatul a fost arestat și și-a recunoscut fapta, dar a negat relația dintre ei.

„Nu ştiu ce mi-a trecut prin cap, am început să ne certam şi am lovit-o", le-ar fi spus inițial omul de afaceri anchetatorilor. Ulterior, a povestit în detaliu cum a ucis-o cu o cruzime ieşită şi comun şi fără niciun fel de remușcare.

„M-a făcut de râs pe mine, pentru că şi ea ştia că bebeluşul nu este al meu. Această româncă m-a lovit cu pumnul şi mi-a cerut 3.000 de euro”, a declarat italianul și a descris cum a înjunghiat-o din lateral, apoi, în timp ce tânăra încerca să se apere cu disperare, a târât-o de un picior. A luat apoi un baston şi a lovit-o cu toată forţa în cap.

Au urmat detalii șocante: „I-am dat două lovituri bune, dar ea încă nu murea. Avea o gaură în lateral, dar nu ceda. Aşa că i-am tăiat gâtul ca să se poată odihni de tot şi i-am zdrobit capul pentru că încă mai gâfâia”, a mai spus omul de afaceri. În plus, potrivit mărturiei sale, se pregătise să o „facă să dispară complet”: „Preparasem şi acidul clorhidric, l-am strecurat într-un butoi şi aş fi topit-o”.

Decizia Curții de apel din Palermo a schimbat hotărârea Tribunalului Palermo, acceptând argumentele avocatului apărării Salvatore Bonni, care a susținut în instanță că „a fost o omucidere voluntară, dar nu premeditată, și săvârșită impetuos”. Motivarea deciziei va fi publicată în 75 de zile.