MENIU

Surse: Maşina lui Gabriel Oprea ar fi fost implicată în 1.500 de "misiuni urgente"

Ministrul de Interne a folosit coloana oficială în aproximativ 1.500 de misiuni, susţin surse Realitatea TV. Şi asta numai de la începutul acestui an. Ţinând cont că azi e a 300-a zi din an, după un calcul simplu reiese că Gabriel Oprea a avut, în medie pe zi, cinci misiuni de urgenţă. Pe de altă parte, ministrul va fi audiat ca martor săptămâna aceasta la Parchet în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, tot potrivit unor surse judiciare.

Surse apropiate anchetei spun că procurorii îl vor chema pe Gabriel Oprea la audieri chiar în această săptămână, la Parchetul Capitalei. Ministrul de Interne va trebui să explice în detaliu unde a fost în seara de 20 octombrie şi dacă a folosit legal coloana oficială atunci când a avut loc accidentul. În faţa jurnaliştilor, vizibil iritat de valul de întrebări, Oprea s-a eschivat.

Pentru a avea tabloul complet al tragediei de acum o săptămână, procurorii trebuie să analizeze şi documentele trimise într-un final de către Ministerul de Interne.

La acestea se adaugă actele de întocmire şi aprobare a coloanei oficiale sau baza legală. Parchetul face cercetări în acest caz pentru ucidere din culpă. Totul, după ce în 20 octombrie agentul de la Rutieră Bogdan Gigină, care făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea, a căzut cu motocicleta într-o groapă şi a murit.

Lipsa unor explicaţii din partea ministerului de interne a revoltat societatea civilă.