Scandal după alegeri. Coşmarul numărării şi predării voturilor
Ca la fiecare scrutin electoral, după alegeri a urmat coşmarul numărării şi predării voturilor. După o noapte nedormită, preşedinţii mai multor secţii de votare din sectorul 1 au aşteptat ore întregi ca să predea sacii cu voturile. Până la urmă, buletinele au fost depozitate într-o încăpere care a fost sigilată, iar oamenii au fost lăsaţi să se ducă la casele lor. Ar fi trebuit să se întoarcă în această după-amizaă, pentru renumărarea voturilor nule şi predarea proceselor-verbale. Însă oamenii au venit degeaba, pentru că oficialii Biroului electoral al sectorului 1 i-au chemat mâine dimineaţă.
La Biroul Electoral al Sectorului 1, preşedinţii secţiilor de votare au fost chemaţi să renumere voturile nule la ora 18. Unii dintre ei au ajuns mai devreme, însă au venit degeaba.
Zeci de preşedinţi de secţii de votare din Sectorul 1 au stat până în zori ca să predea sacii cu voturi.
Unii dintre preşedinţi au început să plângă, iar alţii au adormit pe scaune, aşa că sacii au fost închişi într-o încăpere sigilată, iar oamenii au fost lăsaţi să plece acasă.
Deşi preşedinţii de secţii de votare s-au plâns că microbuzele au ajuns târziu şi că nu au fost destui oameni, preşedintele Biroului Electoral al Sectorului 1 a susţinut că problema este de fapt volumul mare de muncă. Asta în ciuda faptului că numărul de oameni putea fi suplimentat la cerere, aşa cum s-a întâmplat în alte sectoare.
Preşedinţii secţiilor de votare urmează să fie răsplătiţi cu 600 de lei pentru munca depusă înainte şi în timpul votului.