MENIU

Tergiversarea anticipatelor! PSD va boicota numirea Guvernului Orban

Tergiversarea anticipatelor! PSD va boicota numirea Guvernului Orban

PNL si PSD și-au pus la punct strategia pentru posibilele alegeri anticipate. Planul social-democraților este să-i fiarbă pe liberali cel puțin încă o lună și să boicoteze numirea guvernului Orban. În acealsi timp PSD se pregătește pentru Congres.

Parlamentarii PSD nu vor fi prezenți luni, pe 24 februarie, în plenul reunit al celor două carmere ale parlamentului, boicotând astfel, votul de învestire a guvernului Orban II

Decizia a fost luată miercuri, în Comitetul Executiv al PSD, cu unanimitate de voturi.

Prin această mișcare a PSD ar putea să nu fie asigurat cvorumul de ședință, iar guvernul Orban să nu fie învestit. De altfel, această strategie a fost anunțată mai demult de social-democrati, scopul ei fiind să tergiverseze eventuala declanșare a alegerilor anticipate, dorită de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, săptămâna trecută după un alt CEx, liderii PSD au spus că nu le este teamă de anticipate. Miza unei astfel de declarații era să nu mai transmită propriului electorat faptul că PSD fuge de anticipate din cauza faptului că stă prost în sondajele de opinie.

Liderii PSD trebuie să pregătească Congresul, care va avea loc din 29 februarie sau pe 7 martie, și să stabilească modificările la statut. De asemenea, Marcel Ciolacu este așteptat să anunțe oficial că va candida la funcția de președinte, alături de o echipă formată din 4 prim-vicepreședinți, funcții pentru care vor vor avea un loc pe listă Gabriela Firea, Claudiu Manda, Radu Moldovan și Dragoș Benea. Secretar General va rămâne Paul Stănescu.

”Am stabilit pe 29 februarie data Congresului, dar în BPN de luni urmează să fie luată ultima decizie, dacă este pe 29 sau 7. Decizia a fost clară, se va merge cu candidaturi pe proiecte politice și pe echipe. Am mai decis lărgirea comitetului executiv și schimbarea comitetului executiv cu primarii de municipii reședință și președinți de CJ”, a declarat Ciolacu la finalul CEX.
Acesta a subliniat că ”PSD nu va avea niciun candidat care are o hotătâre definitvă a unei instanțe, fie că e o candidatură la aleși locali sau la parlamentari”.