MENIU

PNL votează declarația pentru demisia lui Băsescu, dar cere și demisia lui Ponta

<p>Puiu Haşotti</p>

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, a declarat luni că grupul senatorilor liberali a decis că va vota în favoarea declarației privind demisia președintelui Traian Băsescu, cerând însă și includerea unei solicitări privind demisia din funcția de premier și a lui Victor Ponta.

”Grupul senatorilor liberali, cu un vot contra și cinci abțineri, a votat în favoarea votării solicitării Parlamentului ca președintele Traian Băsescu să-și dea demisia. Dar în același timp noi credem că demisia trebuie să și-o dea și premierul Victor Ponta, pentru că în biroul său faimosul domn Duicu a făcut o chestiune care este la fel de reprobabilă ca cea în care este implicat fratele președintelui Băsescu”, a afirmat Hașotti.

El a precizat că PNL va solicita la ședința Birourilor Permanente reunite de luni ca declarația propusă de Tăriceanu să fie completată cu solicitarea demisiei lui Ponta.

De asemenea, el a menționat că în cazul în care majoritatea parlamentară nu va accepta completarea propusă de PNL, parlamentarii liberali vor vota totuși în favoarea declarației.

Hașotti a mai precizat că în timpul ședinței de grup a senatorilor PNL l-a sunat pe președintele interimar al partidului, Klaus Iohannis, care i-a spus că, din punctul său de vedere, parlamentarii trebuie să aibă poziția pe care o consideră dânșii.

Liderul PNL a fost întrebat de ce liberalii și democrat-liberalii au poziții diferite în acest subiect.
”Suntem încă două partide diferite”, a replicat Hașotti.

Mai multe articole despre:
Senat PNL demisie Traian Băsescu preşedinte