MENIU

Parlamentul, nou atac la adresa ANI. S-a votat legea care modifică regimul incompatibilităților

Camera Deputaților a adoptat legea care modifică regimul incompatibilităților, astfel încât aleşii îşi întăresc tranşeele care le protejează interesele. După încercările repetate ale parlamentarilor Puterii de a-i apăra pe corupţi de arestul preventiv, Parlamentul dă o lovitură şi Agenţiei Naţionale de Integritate. Baronii certaţi cu legea scapă cu faţa curată din războiul cu A.N.I. NU vor mai avea probleme dacă fac parte din Consiliul de Administraţie al companiilor de utilităţi publice. 

Un nou atac la adresa ANI. Regimul incompatibilităților va fi modificat. Primarii și șefii de CJ vor putea face cumul de funcții. Mai exact, de deciziile de incompatibilitate pentru că au fost în conducerea regiilor de apă şi canal sau ale altor servicii aflate în directa lor subordine. Potrivit legii care se află pe ordinea de zi a plenului deputaţilor, primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene primesc DREPTUL de a face parte din adunările generale ale companiilor de utilităţi de la nivel local, fără a mai exista pericolul incompatibilităţii.

Decizia deputaţilor este una finală, iar dacă proiectul va fi aprobat, preşedintele Iohannis nu mai poate trimite legea la reexaminare.  

Parlamentarii au recurs la un subterfugiu, deoarece nu au modificat legea 161/2003, cea care stabileşte regimul incompatibilităţilor, ci au apelat la o lege pentru modificarea legii serviciilor comunitare de utilităţi publice 51/2006.

Preşedintele Iohannis nu mai poate trimite legea la reexaminare, dar pesediştii vor folosi mesajul lui Iohannis pentru a explica votul lor din Parlament. Tentativele de modificare a atributelor ANI a generat reacţii dure în trecut din partea ambasadelor, ţinând cont de faptul că Agenţia a fost mereu lăudată în rapoartele MCV, scrie gandul.info.

SUA şi Marea Britanie, cu ochii pe România. Mesajele privitoare la modificările Codului Penal

 

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti urmăreşte îndeaproape propunerile de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. Într-un comunicat oficial, ambasada atrage atenţia că schimbările propuse nu trebuie să submineze progresele înregistrate de către România în ultimii ani, în consolidarea statului de drept. Un mesaj similar a venit şi din partea Ambasadei Marii Britanii.