MENIU

Colegi ai lui Le Pen, invitaţi de un europarlamentar român la o dezbatere despre "patriotism în UE"

Un europarlamentar român a invitat la Bucureşti reprezentanţi ai extremei drepte din Parlamentul European, pentru a participa la o dezbatere despre "patriotism în UE", scrie hotnews.ro. Mai multi membri ai grupului Europei Natiunilor si Libertatii din Parlamentul European, care strange in randurile sale 38 de nationalisti si extremisti de dreapta, au luat parte la o dezbatere pe tema patriotismului in Uniunea Europeana organizata la Palatul Parlamentului de Laurentiu Rebega, vicepresedinte al acestui grup si singurul europarlamentar roman coleg astfel cu Marine Le Pen, cea care s-a impotrivit deschiderii pietii muncii pentru romani.

Dezbaterea "Despre patriotism in Uniunea Europeana" a avut loc intr-o sala din Palatul Parlamentului si a durat circa trei ore. In pauza dinainte concluziilor, Rebega a declarat putinilor jurnalisti prezenti ca "invazia controlata" a imigrantilor ar putea sa creeze foarte multe probleme in Europa si sa destabilizeze mult mai multe state decat a facut-o pana acum.

"Am vazut cu totii ce a adus valul acesta de emigranti. Asa cum am combatut de la inceperea crizei, am fost siguri ca odata cu valul de imigranti vor veni si probleme in sensul ca printre cei care intra in Europa pot fi infiltrati si oameni care pot crea probleme. Nu am fost de acord cu aceste lucruri de la inceput, am incercat sa lansam un avertisment, in continuare credem ca aceasta 'invazie controlata' ar putea sa creeze foarte multe probleme in Europa si sa destabilizeze mult mai multe state decat a facut-o pana acum. In ultima perioada, au avut loc foarte multe tentative de a crea panica in randul cetatenilor europeni si, mai mult, acum o luna a avut loc atentatul de la Paris unde 130 de persoane au murit. De atunci s-au mai dejucat alte atentate."

Ce a spus Rebega despre aceasta dezbatere pe care a organizat-o: "Eu cred ca incepem sa abordam teme de interes la nivel european, teme care spun ca ne dorim foarte mult o colaborare, dar in acelasi timp trebuie sa tinem cont de ceea ce inseamna diversitatea si chiar motto-ul UE spune ca suntem uniti in diversitate. Cred ca este importanta miscarea care incepe sa se creeze la nivel european din punctul de vedere al dorintei de a avea o colaborare, dar sa se tina cont de suveranitate, de traditiile, de valorile istorice si culturale ale statelor. Aceasta miscare nu inseamna neaparat dorinta de a nu mai fi parte din Europa, inseamna un semnal de alarma ca ne dorim sa fim la aceeasi masa si sa se taie, daca pot folosi o metafora, tortul in felii egale. Noi suntem la aceeasi masa, dar de fiecare data tortul ajunge la noi subtiat".

Pe langa membrii ENL, la dezbatere au fost invitati si fostul sef de stat major gen. Mircea Chelaru, precum si alti militari in rezerva sau profesori universitari.

Majoritatea celor care au atins in prezentarile lor tema "suveranitatii nationale" si a importantei pastrarii "identitatii" in fata "uniformizarii" insa au atins bineinteles si problema migratiei si valului de refugiati.