MENIU

Adriana Iliescu a rupt tăcerea: Cea mai bătrână mamă din România i-a spus fiicei sale cine este tatăl ei

Eliza Iliescu, acum o tânără de 19 ani cu aspirații academice remarcabile, a aflat recent adevărul despre tatăl ei. Cu planuri de a deveni profesoară și studiind Litere și Științe Umaniste, Eliza a avut întotdeauna întrebări legate de identitatea tatălui său.

 Aflată într-o perioadă de maturizare, ea a descoperit în sfârșit povestea completă, revelată de mama sa, Adriana Iliescu, recunoscută pentru vârsta sa înaintată și pentru statutul său de cea mai bătrână mamă din România.

Eliza Iliescu a descoperit adevărul despre tatăl ei: Povestea din spatele celei mai bătrâne mame din România

Adriana Iliescu, la vârsta de 66 de ani, a adus pe lume o fetiță pe 16 ianuarie 2005, după o sarcină gemelară obținută prin fertilizare in vitro. În timp ce celălalt copil a decedat la scurt timp după naștere, Eliza a supraviețuit și a fost crescută de Adriana. Inițial, Adriana i-a spus Elizei că tatăl ei este plecat la muncă în străinătate. „M-a întrebat unde e tăticul ei. I-am spus că tati este plecat în străinătate, să lucreze. De fapt, Eliza știe că are mai multe rude, inclusiv bunici în afară. Dar o să-i spun, la un moment dat, adevărul, pentru că ea oricum va afla. I-am spus că mai târziu, când o să mai crească, o să discut cu ea și o să-i povestesc totul” a explicat Adriana Iliescu.

La vârsta de 17 ani, Eliza a aflat că tatăl ei biologic este un donator anonim. Adriana Iliescu i-a spus că nu își va cunoaște niciodată tatăl, având în vedere că ovulul și spermatozoidul au provenit de la donatori anonimi.

 „Părinții genetici ai copilului sunt sănătoși”, a declarat medicul Bogdan Marinescu, responsabil pentru fertilizarea in vitro. El a adăugat că, deși există întrebări etice legate de vârsta mamei, Adriana Iliescu a fost considerată aptă pentru sarcină, având o stare de sănătate bună.

Tatăl donator al Elizei Iliescu

Fertilizarea in vitro la vârsta de 66 de ani a fost un caz rar și complex. Prof. Marinescu a menționat că mama a fost atent monitorizată pe parcursul sarcinii, cu analize și investigații periodice pentru a asigura sănătatea sa și a copilului. „Sarcina cu risc este întâlnită la femeile peste 35 de ani, dar Adriana Iliescu a demonstrat o capacitate extraordinară de a gestiona sarcina, cu toate riscurile implicate,” a explicat medicul.

Descoperirea adevărului despre tatăl său a fost un moment important pentru Eliza Iliescu, care acum își conturează viitorul profesional și personal cu mai multă claritate.