MENIU

Dormi cu pisica în pat sau în aceeași camera? Lucruri de care trebuie să ții cont NEAPĂRAT

Grup de pisici

Când vine vorba despre dormitul cu pisica în pat sau în aceeași cameră, opiniile sunt întotdeauna diferite, uneori chiar contradictorii. Evident, adevărul este undeva la mijloc, pentru că ambele tabere invocă argumente logice, de care trebuie ținut cont.

DE CE NU ESTE BINE SĂ DORMI CU PISICA

Cel mai des invocat argument este că nu te vei odihni bine, pentru că felinele, fiind animale nocturne, se vor trezi frecvent din somn, fie pentru a se plimba prin casă sau pentru a-și face nevoile, fie pur si simplu pentru că percep zgomote sau mirosuri care le stârnesc atenția.

 

Riscul de a inhala păr și particule din blana animalului este și el real, iar pericolul este mai mare pentru persoane care au probleme respiratorii sau chiar diverse alergii. Evident, dacă vorbim de un animal care trăiește aproape exclusiv în interior și este îngrijit constant în ceea ce privește igiena blănii, riscul este mic.

 

DE CE ESTE BINE SĂ DORMI CU PISICA

 

Potrivit bioenergeticienilor, pisicile au un câmp electromagnetic foarte puternic, ceea ce le permite să perceapă, senzorial, anumite afecțiuni ale stăpânului și să indice acea regiune a corpului unde ar fi probleme.

Pisica încearcă să se lipească de acea parte a corpului unde se află organul bolnav și, după un timp, durerea se potolește.

 

Alte efecte benefice, chiar dacă indirecte, sunt legate de stilul de viață pe care-l presupune prezența unui animal de casă și în special a pisicii. Stăpânii sunt mai atenți la sănătatea lor, pentru că se gândesc și la soarta partenerul necuvântător, interacțiunea permanentă le dă o stare de bine și un confort psihic care influențează starea generală de sănătate.

Un alt efect nebănuit al influenței pisicilor asupra organismului omului este îmbunătățirea memoriei. Acest lucru se întâmplă pentru că, prin mângâiere, sunt stimulați centri senzoriali ai memoriei, aflați în podul palmei.

 

Mai multe articole despre:
dormi cu pisica pericol pisici caini animale pets