TEST IQ la final de săptămână. Doar cei mai deștepți români pot corecta ecuația 11 + 3 = 2
Cum poți corecta ecuația „11 + 3 = 2” prin mutarea unui singur băț de chibrit? Nu este atât de complicat pe cât pare. În timp ce te afli într-un mijloc de transport în comun sau în drum spre școală ori serviciu, ai suficient timp să te concentrezi asupra acestui exercițiu de logică.
Încă nu ai găsit soluția? Hai să îți arăt răspunsul: mută un băț de chibrit de la semnul „+” și transformă cifra 3 într-un 9. Astfel, ecuația devine „11 – 9 = 2”, ceea ce este corect.
Iată răspunsul acestui test IQ / Sursa foto - Arhivă
Ce reprezintă un test IQ?
IQ-ul, adică coeficientul de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane, adică abilitatea de a folosi informațiile și logica pentru a rezolva probleme sau pentru a face predicții. Testele IQ evaluează acest aspect prin măsurarea memoriei, atât pe termen scurt cât și pe termen lung. Ele testează cât de eficient pot oamenii să rezolve puzzle-uri sau să își amintească informații auzite anterior, dar și cât de rapid pot face acest lucru.
Aceste teste există de peste un secol și au fost concepute inițial în Franța pentru a identifica elevii care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.
Ce înseamnă un scor mare la IQ?
Persoanele care au un IQ mai mare de 140 sunt considerate a avea un nivel excepțional de abilități cognitive și sunt adesea inovatori sau lideri în domeniile lor. Acestea reprezintă doar 0,2% din populație. Exemple celebre de persoane cu IQ ridicat sunt Bill Gates și Stephen Hawking.
Pentru scoruri între 131 și 140, acestea sunt atribuite unui procentaj mic din populație, de sub 3%. Cei care ating acest interval sunt adesea experți, cercetători sau manageri de succes. Printre cei care se încadrează în acest interval se numără Arnold Schwarzenegger și Nicole Kidman.