MENIU

Cum arată cea mai deșteaptă găină din lume. Pasărea cunoaște literele și culorile

Într-o lume a recordurilor unde obiceiurile excepționale ale animalelor sunt adesea subiect de uimire, o găină de pe Insula Gabriola din Canada a cucerit atenția lumii pentru abilitățile sale neașteptate. Lacey, o găină în vârstă de un an și jumătate, a reușit să stabilească un nou record mondial Guinness pentru inteligența sa remarcabilă, potrivit anunțului oficial făcut recent.

Performanțele ieșite din comun ale găinii

Stăpâna lui Lacey, medicul veterinar Emily Carrington, a mărturisit că păsările lor sunt mai deștepte decât ar crede mulți oameni. Lacey, în particular, s-a dovedit a fi extrem de pricepută în identificarea literelor, culorilor și simbolurilor. Ea a devenit cunoscută drept cea mai rapidă găină din lume care poate realiza aceste sarcini. Emily îi oferă recompense găinii sale de fiecare dată când aceasta reușește să identifice corect obiectele solicitate.

Într-un efort de a testa abilitățile păsărilor sale, Emily a organizat un concurs cu șase găini, iar Lacey a ieșit pe primul loc. Într-un minut, Lacey a realizat șase identificări corecte, o performanță care i-a adus titlul într-o categorie nou creată de Guinness pentru „cele mai multe identificări făcute de către o găină într-un minut”.

Recunoașterea recordului

Emily Carrington a fost informată de oficialii Guinness că realizările lui Lacey au demonstrat o inteligență remarcabilă și o capacitate de a face alegeri conștiente, motiv pentru care au creat o categorie specială de record pentru ea. Deși inițial spera să stabilească un alt record, noul titlu recunoscut oficial a consolidat reputația lui Lacey ca o găină extraordinară.

Pe lângă abilitățile sale de a identifica litere și alte obiecte, Lacey este admirată și pentru alte realizări, precum săritul prin cercuri și producția constantă de ouă. Emily Carrington a subliniat similitudinile dintre găini și oameni în ceea ce privește capacitatea lor de a învăța și de a fi înțelese.