MENIU

Trucuri pentru a ține răceala la distanță. Află cum te menții sănătos în sezonul rece

Trucuri pentru a ține răceala la distanță. Află cum te menții sănătos în sezonul rece/ Arhivă foto

Toamna a început să îți facă simțită prezența, iar temperaturile din termometre au scăzut în multe regiuni ale țării. Organismul nostru are nevoie de un plus de ajutor pentru a fi protejat de virusuri, bacterii, paraziți sau alți agenți infecțioși care pot pătrunde cu ușurință în corp dacă acesta este slăbit. Iată cum ne putem fortifica imunitatea pentru a avea o toamnă lipsită de griji și de răceli! 

Dieta echilibrată 

Cel mai important aspect de care trebuie să ținem cont este, desigur, menținerea unei diete echilibrate.

Toamna, organismul are nevoie de mai multe substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele A, C, D și E, precum și minerale și acizi grași de tip Omega-3. Recomandabil este să evităm carnea prelucrată, alimentele prăjite, băuturile răcoritoare, produsele de panificație prelucrate sau produsele cu îndulcitori artificiali, precum și zahărul rafinat.

Aport de Vitamina C 

Vitamina C. Fructele și legumele proaspete sunt cele mai bune surse de vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar și la menținerea unei stări generale bune.

Citricele, kiwi, ardeii grași, precum și legumele verzi nu ar trebui să lipsească din dieta noastră în sezonul de toamnă.

Supa de pui chiar face minuni

Proteinele ajută organismul să lupte cu răceala. Mai mult de atât, zincul din carnea slabă ajută globulele albe să lupte împotriva infecțiile.

O supă de pui caldă este nu numai gustoasă, dar reprezintă o varianta naturală pentru antibioticele care atacă adesea flora intestinală, dacă nu sunt administrate cu precauție. 

Odihna este esențială, indiferent de vârstă! 

Nici odihna nu trebuie ignorată! Un program de somn echilibrat și stabil, cuprins între 6 și 8 ore pe noapte, va avea un efect benefic asupra organismului nostru și ne va diminua starea de oboseală. În plus, va contribui la menținerea echilibrului hormonal. 

Factorii care ne scad imunitatea 

Cercetătorii au observat că reducerea combativității celulelor imunitare este rezultatul combinat al mai multor factori de risc: 

  • stresul
  • alcoolul consumat în cantități însemnate 
  • consumul de tutun sau a altor produse bazate pe nicotină 
  • un stil de viață sedentar 
  • alimentația incorectă

Sursă text: Click.ro