Pandișpan cu prune. Desert simplu și delicios, cu fructe. Rețetă ușor de preparat
Nu rata sezonul prunelor coapte fără a prepara o delicioasă rețetă de pandișpan cu prune. Te vei bucura de un desert clasic și reconfortant. Este un mod perfect pentru a aduce savoarea fructelor de sezon într-o prăjitură pufoasă și aromată.
Aluatul ușor și aerat al pandișpanului se combină armonios cu dulceața ușor acrișoară a prunelor coapte, creând un contrast plăcut de texturi și arome. Prunele, așezate frumos în aluat, devin moi și suculente în timpul coacerii, oferind fiecărei bucăți o explozie de gust fructat. Pandișpanul cu prune este ideal pentru a fi servit la micul dejun, ca gustare dulce sau ca desert, alături de o cană de ceai sau cafea.
Tot din aceeași categorie de deserturi, îți mai recomandăm să prepari și rețeta de chec cu iaurt și prune. Mai jos, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare al pandișpanului cu prune.
Pandișpan cu prune – Ingrediente
- 5 ouă
- 150 g zahăr
- 150 g făină
- 1 plic de zahăr vanilat (sau esență de vanilie)
- 500 g prune (spălate și tăiate în jumătăți)
- 1 praf de sare
- 20 g unt (pentru uns tava)
- 2 linguri de pesmet sau făină (pentru tapetat tava)
- zahăr pudră pentru decor.
Rețeta pandișpanului cu prune – Mod de preparare
Înainte de a începe pregătirea compoziției de pandișpan, adună pe masa de lucru toate ingredientele din listă. Scoate ouăle de la rece și lasă-le la temperatura camerei cel puțin 20 de minute.
Separă ouăle, punând albușurile într-un bol mare și gălbenușurile într-un alt bol. Trece făina prin sită pentru a fi aerată.
Spală prunele, șterge-le și secționează-le în jumătăți, îndepărtând sâmburii.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge cu unt o tavă clasică de tort cu diametrul de 26 cm, apoi presară pesmet peste unt. Poți folosi și o tavă de chec sau una dreptunghiulară. Descoperă și o rețetă de clafoutis cu prune.
Cum prepari pandișpan cu prune
Adaugă un praf de sare peste albușuri și bate-le cu un mixer până se transformă într-o spumă tare. Încorporează treptat zahărul în albușuri, bătând în continuare până când obții o bezea lucioasă.
Adaugă zahărul vanilat (sau esența de vanilie) și gălbenușurile unul câte unul, amestecând ușor după fiecare.
Citește continuarea aici