MENIU

Lucruri pe care NU trebuie să le facă niciodată un bărbat în relația cu partenera. Duc la despărțire sigură

Ce nu trebuie să facă niciodată un bărbat în relația cu partenera lui. Iată ce spune psihologul și autoarea mai multor cărți de dezvoltare personală, Ana Maria Ducuță, în cadrul unui podcast. 

Bărbatul să nu insiste prea mult

Conform sursei, atunci când un bărbat încearcă să curteze o femeie, iar aceasta opune rezistență, respingere și nu lasă nicio portiță deschisă pentru a fi abordată, înseamnă că aceasta nu intenționează să-ți dea vreo șansă. Dacă, totuși, bărbatul insistă cu toate că întâmpină respingere din partea femeii, înseamnă că acesta recurge la hărțuire.

"Primul lucru de care trebuie să se asigure un bărbat în relația cu o femeie este consimțământul", spune autoarea.

În schimb, când o femeie va dori să comunice și să aibă o interacțiune cu un bărbat, acesta va observa disponibilitatea ei de a comunica și deschiderea ei .

"În  momentul în care o femeie vrea ca tu să vii spre ea, o să existe discuții și interacțiuni, care ție o să-ți permită să te apropii de ea. O să existe detalii despre viața ei personală, despre preferințele ei. O să-ți comunice dacă simte sau nu ceva legat de tine. Și astfel, tu vei știi că femeia în cauză își dorește să comunice cu tine, într-o primă etapă", a precizat sursa, în cadrul aceluiași video.

Așadar, primul lucru pe care un bărbat nu ar trebui să-l facă în interacțiunea cu o femeie, este să insiste dincolo de limitele pe care le impune ea.

Cum trebuie sa fie femeia perfecta, în viziunea unui barbat. Ce spun psihologii

Să nu fie prea indiferent

Al doilea lucru pe care un bărbat nu ar trebui să-l facă niciodată în interacțiunea cu o femeie este indiferența. Acest lucru se aplică în cazul femeilor care se lasă curtate și care nu refuză interacțiunea cu un bărbat.

"Starea ta de indiferență cu o femeie nu are cum să fie vreodată atrăgătoare. (...) În orice abordare față de o femeie, indiferența este mesajul tău clar că nu o placi. Nu o placi suficient de mult încât să faci ceva în direcția ei. Prezența ei pentru tine nu este o necesitate, ea nu este o prioritate pentru tine, ci o opțiune", a mai spus specialistul în relații.

În cazul relațiilor deja existente, dacă un bărbat va manifesta o astfel de atitudine, atunci trebuie să știe că relația este deja în declin, a subliniat autoarea. Ea a mai spus că și cea mai iubitoare și afectuoasă femeie se va retrage dintr-o relație în care nu se simte apreciată, valorizată sau în care este tratată cu indiferență.

Această indiferență se referă la faptul că bărbatul pune pe primul loc nevoile sale personale, ignorându-le pe ale ei.

"În momentul în care tu manifești indiferență și pasivitate față de nevoile ei, se va îndepărta de tine."

În aceste situații, autoarea le sfătuiește pe femei să comunice deschis cu partenerii lor despre nevoile afective de care au nevoie.

Să nu o facă să se simtă ca o opțiune

Un bărbat nu ar trebui să facă o femeie să se simtă ca fiind o opțiune, pe locul doi sau ca pe ceva mai neimportant decât alte persoane sau activități din viața lui.

Citește mai multe Aici

Mai multe articole despre:
cuplu relatii psihologie ce să nu faca un barbat