MENIU

Scandal Pantelimon. După ce două grupări interlope s-au bătut prin spitale, Poliția verifică firmele de pază din unitățile medicale

Bătaia generalizată din orașul Pantelimon s-a mutat pe holurile spitalului Pantelimon. Foto/Arhivă

După ce două bande rivale din orașul Pantelimon s-au bătut cu săbii, bâte și topoare pe holurile Spitalului Pantelimon, Poliția Română a demarat o amplă acțiune de verificare a firmelor care asigură paza în incinta unităților medicale din București.

„La nivelul Capitalei, s-a dispus să fie efectuate controale, în perioada următoare, la toate firmele de pază care asigură securitatea în incinta spitalelor, pentru a ne asigura că nu există nereguli și că aceste firme își respectă obligațiile contractuale față de unitățile medicale pe care le deservesc.

Scandal monstru în comuna Pantelimon. Două victime au ajuns la spital, dar bătăușii au venit după ele cu săbii și bâte

Vor fi efectuate verificări cu privire la modul în care societățile specializate asigură serviciul de pază și se va verifica, în mod special angajarea, dotarea cu uniformă și mijloace de protecție, pregătirea agenților de securitate, existența documentelor specifice evidențierii serviciului de pază, cunoașterea consemnelor de către agenții de securitate, precum și a obligațiilor pe care aceștia le au în timpul serviciului, modul și timpul de intervenție a echipelor de securitate în cazul unui incident. 

Noi detalii în scandalul violent de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Declarații cutremurătoare făcute de medici: „Au intrat cu bâte, cu furci și cu săbii”


Toate aceste măsuri de verificare care vor avea loc în perioada următoare au ca scop asigurarea unui climat de siguranță în ceea ce privește unitățile spitalicești.