MENIU

"GARDIENII GALAXIEI" se menţine PE PRIMUL LOC în box office-ul nord-american

"GARDIENII GALAXIEI" se menţine PE PRIMUL LOC în box office-ul nord-american

Filmul SF "Gardienii galaxiei" a obţinut încasări de 10,16 milioane de dolari de vineri până duminică, în cinematografele din Statele Unite şi Canada, menţinându-şi poziţia de lider al box office-ului, potrivit boxofficemojo.com.

Lungmetrajul SF, în care abundă efectele speciale şi în care rolurile principale sunt interpretate de Chris Pratt, Zoe Saldana, Benicio Del Toro, Bradley Cooper şi Vin Diesel, prezintă povestea unui aventurier care se aliază cu patru extratereştri pentru a salva galaxia. Filmul "Gardienii galaxiei", regizat de James Gunn şi distribuit pe plan internaţional de compania Walt Disney Pictures, a obţinut încasări de 10,16 de milioane de dolari de vineri până duminică, în cinematografele nord-americane, menţinându-şi poziţia de lider. Pelicula intrată în cinematografe în urmă cu şase săptămâni are încasări totale de 294,56 milioane de dolari.

Pe locul al doilea în box office rămâne pelicula "Ţestoasele Ninja/ Teenage Mutant Ninja Turtles", cu încasări de 6,5 milioane de dolari în weekend. Filmul regizat de Jonathan Liebesman are încasări totale de de 174,64 milioane de dolari, în cele cinci săptămâni de la premieră. Readucându-le la viaţă într-un film live-action pe îndrăgitele ţestoase, personaje extrem de populare în anii '80, producătorul Michael Bay şi regizorul Jonathan Liebesman au fost desfiinţaţi de criticii de specialitate, însă acest lucru nu a împiedicat lungmetrajul "Teenage Mutant Ninja Turtles" să debuteze pe primul loc în box office-ul nord-american, în urmă cu cinci săptămâni. Reuşita se explică prin faptul că spectatorii au luat cu asalt sălile de cinema pentru a vedea acest film - dovadă a faptului că, în ciuda vârstei sale, conceptul de "ţestoase ninja" a rămas vandabil până în zilele noastre. Produs cu un buget de 125 milioane de dolari, filmul o are în distribuţie pe actriţa Megan Fox şi prezintă felul în care a început povestea extraordinară a celor patru super-eroi cu carapace: Donatello, Rafaelo, Leonardo şi Michelangelo. Graţie acestui succes de box office, producătorii de la Hollywood au anunţat deja că noua peliculă va avea o continuare, ce va fi lansată pe 3 iunie 2016.

Locul al treilea în clasament este ocupat, ca şi săptămâna trecută, de filmul "If I Stay", cu încasări, în al treilea weekend de proiecţii, de 5,75 milioane de dolari. Regizat de R.J. Cutler şi avându-i în distribuţie pe Chloë Grace Moretz, Mireille Enos şi Jamie Blackley, filmul prezintă povestea unei tinere care suferă un accident de maşină din cauza căruia intră în comă, timp în care are o experienţă "în afara corpului" şi trebuie să decidă dacă o să revină la viaţa pe care o avea sau o să îşi urmeze visul şi o să schimbe cursul lucrurilor radical. Pelicula are încasări totale, în cinematografele nord-americane, de 39,66 milioane de dolari, potrivit mediafax.ro.

Mai multe articole despre:
film box office încasări sf gardienii galaxiei