MENIU

FRESH REFRESH. Mersul pe nisip

Mersul pe nisip, benefic

Cu toţii am fost anul acesta la mare. Dacă dumneavoastră n-aţi fost, poate că ar trebui să daţi o raită pe acolo pentru că astăzi vom vorbi despre beneficiile mersului la mare, mai exact ale mersului desculţi pe nisip.

Una dintre cele mai la indemana solutii ca sa va mentineti in forma este o plimbare desculti in nisip. Particulele abrazive ale nisipului vor actiona asupra talpilor voastre si veti avea parte de o pedichiura gratuita. Dar beneficiile unei plimbari pe malul marii nu se reduc doar la o simpla pedichiura naturala. Mersul prin nisip cere mai mult efort decat mersul pe o suprafata plana asa ca va veti antrena bine tendoanele si muschii picioarelor. Cu toate acestea, articulatiile si tendoanele vor fi supuse la mai putina presiune deoarece nisipul amortizeaza impactul. O alergare prin nisip va va folosi de 1,6 ori mai multa energie decat o alergare pe o alee din parc.

Dar am o veste buna pentru voi: nu e nevoie sa alergati! Mersul prin nisip consuma mai multa energie si mai multe calorii decat o tura de alergare. Cam de doua ori jumatate mai multa energie. Si cu 20 pana la 50 la suta mai multe calorii decat o sesiune de antrenament. Si pentru ca va plimbati intr-un mediu relaxant, veti parcurge automat o distanta mai mare decat la antrenamentul saptamanal de la sala. Bineineteles, o plimbare prin nisip va scapa de stres si va ajuta sa intrati in armonie cu natura. Stim ca nu e tocmai bine sa zacem pe plaja cu orele, asteptand sa ne bronzam. Dar corpul nostru are nevoie de vitamina D. O plimbare pe plaja e modalitatea perfecta de a ne lua doza de vitamina D fara a ne expune prea tare radiatiilor solare. In plus, daca ne plimbam pe malul marii facem si o cura cu aerosoli.