De ce o să ajungem să avem internet pe Lună, chiar dacă nu poți să faci un city break acolo
Probabil unul dintre cele mai enervante lucruri este atunci când telefonul tău rămâne fără semnal. Ei bine, cu aceeași problemă se confruntă și astronauții care merg pe Lună. Însă, în curând ei nu vor mai avea această problemă.
În acest sens companiile de telecomunicații Vodafone Germania și Nokia, alături de compania de autoturisme Audi și inginerii de la PTScientists, au creat un parteneriat prin care își propun să construiască un dispozitiv capabil să le ofere astronauților internet 4G.
Dispozitivul care le va oferi cosmonauților posibilitatea de a rămâne conectați la internet pe distanțe mari nu cântărește mai mult de un kilogram. Astfel, transportarea acestuia nu ar trebui să ridice nicio problemă.
De asemenea, dispozitivul le va permite celor două rover-uri care se află pe Pământ să comunice direct cu Pământul.
În curând, Luna va avea conexiune la internet
„Pentru ca umanitatea să părăsească leagănul Pământului, trebuie să dezvoltăm infrastructuri dincolo de planeta noastră", a zis Robert Böhme, CEO și fondator al companiei PTScientists.
Fondatorul companiei PTScientists mai crede că unul din cele mai mari avantaje ale unui infrastucturi de rețea mobilă pe Lună este că va economisi energie. „Cu cât folosim mai puțină energie pentru a trimite date, cu atât mai multă energie avem pentru a face știință".
Procesul ar trebui să aibă loc până la sfârșitul anului, iar acest lucru va fi posibil, într-o mare măsură, datorită rachetei Falcon 9 de la Space X. Startupul german a semnat deja un contrat cu Space X, pentru ca aceștia să le trimită nava, Alina, în spațiu.
„Acest proiect implică o abordare inovativă în mod radical pentru dezvoltarea unei infrastructuri de rețea mobilă", a zis șeful executiv Vodafone Germany, Hannes Ametsreiter.
Nava spațială Alina va fi stația de bază, primind date de la cele două rovere și trimițându-le înapoi pe Pământ. Startupul ar putea deveni prima entitate privată care ajunge pe suprafața Lunii, dar asta depinde și de încercările participanților la Google Lunar X Prize.