MENIU

Cum să faci o pisică să te placă? 8 modalități dovedite științific - Veți deveni cei mai buni prieteni!

Să faci o pisică să te placă ar putea părea o sarcină dificilă, însă există modalități dovedite științific de a face acest lucru.

Lasă pisica să facă prima mișcare

O echipă de oameni de știință din Elveția a analizat timp de 3 zile relația dintre pisici și oameni din 158 de familii.

Ei au înregistrat care dintre parteneri (pisica sau om) a inițiat interacțiunea, răspunsul partenerului, durata fiecărei interacțiuni și timpul total al acestui tip de contact.

Cercetătorii au descoperit că acest contact a fost unul mai reușit și a durat mai mult dacă a fost inițiat de pisică și dacă pisica era cea care decide când se va termina interacțiunea.

Folosește salutul pisicilor

Pisicile își ating nasul pentru a se saluta. Poți imita acest comportament.

Întinde-ți cu grijă brațul și apropie degetul pentru a întâlni nasul pisicii. 

Pisica îți poate mirosi degetul sau chiar se poate freca de el. Acest salut poate fi considerat de succes și propice comunicării.  

Mângâie pisica în locurile în care îi place să fie mângâiată

Un mic studiu a arătat că pisicile preferă să fie mângâiate în anumite locuri. Ele au reacționat pozitiv la mângâieri în zona dintre ochi și urechi și negativ la încercările din zona cozii.

Desigur, fiecare animal este unic. Poți afla ce tipuri de mângâieri îi plac încercând diferite opțiuni.

Oprește-te dacă pisicii nu-i plac mângâierile tale

Există multe semne de care te poți folosi pentru a înțelege că unei pisici nu-i plac acțiunile tale.

Ele pot fi evidente, cum ar fi șuieratul și mușcătura, sau mai subtile, cum ar fi aplatizarea urechilor, privirea la mâna ta sau zvâcnirea cozii.

Uneori le percepem ca parte a unui joc, dar acest lucru este o greșeală. Când primești unul dintre aceste semnale, este timpul să te retragi.

Nu îți supraalimenta pisica

Proprietarii de animale pot crede în mod eronat că animalele lor de companie îi iubesc pentru că îi hrănesc. Cu toate acestea, un studiu al Universității Cornell asupra pisicilor obeze a constatat contrariul.

Ulterior, pisicile au fost date noilor proprietari. Proprietarii ale căror animale de companie au primit mai multă atenție au raportat un sprijin emoțional mai ridicat din partea animalelor lor de companie.

În timpul studiului, 58 de pisici supraponderale au fost puse la dietă. După o lună, 2/3 dintre stăpânii lor au raportat că pisicile lor au devenit mai afectuoase, torc mai des și sunt mai dispuse să stea în poala stăpânului.

De asemenea, menținerea animalului de companie la o greutate normală este o modalitate excelentă de a-l ajuta să rămână sănătos.

Joacă-te mai des cu pisicia ta

Este puțin probabil ca stăpânii de câini să fie surprinși de faptul că trebuie să-și plimbe zilnic animalele de companie, dar puțini dintre noi își dau seama că pisicile sunt prădători și au nevoie să-și elibereze și ele energia cumva.

Să te joci cu o pisică este important pentru sănătatea pisicii. Jocul activează instinctele animalului tău de companie și îl ajută să imite comportamentul natural în sălbăticie.

Ține pisica înăuntru

Un studiu realizat în Italia a arătat că pisicile care stăteau în casă mai des erau mai sincronizate cu stăpâinii lor decât pisicile care puteau hoinări libere pe afară.

În interior, pisicile erau mai active în timpul zilei, probabil pentru că stăpânii lor erau activi în acel moment și mai puțin active noaptea, momentul în care oamenii preferă să doarmă.

Comunică cu pisicile tale

Oamenii de știință din Elveția au descoperit că pisicile care ajung adesea în poala stăpânilor lor și în brațe devin prietenoase și încrezătoare față de oameni și rămân așa de-a lungul vieții lor ulterioare.

Într-un alt studiu, pisicile din adăposturi au fost împărțite în 2 grupuri: primul grup a fost tratat ca de obicei, în timp ce celălalt grup a primit mai multă atenție.

Sursă text: Eva.ro