MENIU

Cum să ai succes și să fii fericit. 10 reguli pe care ar trebui să le respecți

10 reguli nescrise pe care să le respecți în viață. Foto/Profimedia

Există anumite reguli nescrise care sunt importante în viață de zi cu zi și în parcursul tău că persoană. Acestea te pot ajută să îți îmbunătățești viață și să ai relații armonioase cu cei din jurul tău. 

Încearcă să fii o persoană mai bună, în fiecare zi

Învață ceva nou, mai ales atunci când ai tot acest acces la informații. Poartă-te cu cei din jur exact așa cum îți dorești să fii tratată. Investește în ține și evoluează. Înțelege-i pe cei de lângă ține și gândește-te că nu știi ce lupte interioare duc aceștia.

Respectă alte opinii

Cu toții avem opinii, iar acestea sunt influențate de mediul social și cultural în care trăim, de experiențe, statut etc. Respectă ceea ce cred cei din jurul tău, chiar dacă nu ești 100% de acord cu ei. Cu toții avem dreptul la o părere.

Fii atentă la glume

Anumite glume pot să rănească pe cineva drag. Dacă încerci să glumești cu cineva și persoană în cauza nu pare să se distreze, oprește-te. Poate că ai atins un subiect sensibil sau poate că persoană aceea nu se distrează. Nu insistă, nu știi când poți face pe cineva să se simtă incomod.

Nu întrerupe

Atunci când cineva vorbește, permite-i să își termine ideea. Nu întrerupe ceea ce spune doar pentru că ești nerăbdătoare să vorbești sau simți că ai ceva mai important de spus.

Nu uită să mulțumești

Poate părea un lucru absolut firesc, dar tot mai mulți oameni uită să mulțumească celor din jur. Fii atentă să mulțumeșți mereu unei persoane care te ajută sau care se comportă frumos cu ține.

Respectă-ți promisiunea

Respectă orice promisiune faci, dar mai ales pe cea față de ține. Demonstrează-ți ție că ești o persoană de cuvânt și realizează ceea ce ai spus că vei face. De asemenea, nu promite lucruri despre care nu ești sigură.

Anularea unei întâlniri

Dacă ești nevoită să anulezi o întâlnire, reprogramează întotdeauna. Tu ești cea responsabilă de acest subiect.

Respectă timpul celor din jur

Nu întârzia. Fii punctuală tot timpul. Dacă se întâmplă totuși să fii blocată în trafic, anunță. Amintește-ți că timpul este singură resursă pe care nu o mai primești înapoi niciodată.

 

Nu spune “da” doar de dragul altcuiva

Nu te vei simți confortabil iar acest lucru se va vedea. Nu vei face fericită persoană în cauza și nu te vei face fericită nici pe ține. Învață să spui “nu” atunci când un lucru nu îți face plăcere. Fii politicoasă, dar clară și concisă.

Fii amabilă cu cei care oferă servicii

Fii întotdeauna amabilă și politicoasă cu cei care oferă servicii. Nu știi cât de complicată a fost ziua acestora, iar ei te tratează în continuare cu respect și cu zâmbetul pe buze. Procedează în același mod.

SURSA