MENIU

Cum își dai seama dacă apa din piscină are prea mult CLOR. Specialiștii demolează un MIT în care cred mulți

Un specialist a demolat un mit foarte populat legat de mirosul de clor

Incidentele din ultima vreme, legate de calitatea apei din piscine îi face pe tot mai mulți români să caute sfaturi despre cum pot detecta anumite probleme, chiar dacă acesta nu sunt semnalate de administratori.

Soluțiile clorate puse în apa pisconelor au rolul de a dezinfecta apa și de a o pătra limpede, însă dacă nu este respectată concentrația pot apărea probleme.

Plan ROȘU de intervenție la un hotel de 5 stele din stațiunea Olimp. Numeroși turiști intoxicați, dintre care 8 copii. Care ar fi fost sursa

„Foarte multe persoane care merg la ștrand sau la piscină și simt miros puternic de clor cred că în apă s-a vărsat o cantitate prea mare din această substanță. Pe ideea că dacă miroase urât sau prea puternic, atunci ceva nu e în regulă cu concentrația.

Trebuie să vă spun însă că totul este doar un mit! Căci lucrurile stau tocmai pe dos.  Dacă apa are un aspect limpede, este cristalină și nu miroase foarte tare sau chiar deloc, atunci concentrația de clor poate fi ori la valoarea sa normală, ori peste această valoare.

În momentul în care simți miros puternic de clor atunci trebuie să știi că, de fapt, apa are o concentrația mai mică din această substanță. Care este, atunci, explicația mirosului?

În lipsa clorului, se formează niște compuși chimici numiți cloramine, iar mirosul pe care îl degajă este unul deranjant, puternic”, a explicat Răvan Pavel, reprezentantul unei firme care construiește piscine, potrivit Adevărul.

Mai multe articole despre:
piscina clor intoxicare cum iti dai seama