MENIU

Băutura zeilor, imunzantul pe care nu îl găsești în nicio farmacie. Dacii îl consumau pentru a-și întări organismul: cum se prepară

Băutura zeilor, imunzantul pe care nu îl găsești în nicio farmacie. Dacii îl consumau pentru a-și întări organismul: cum se prepară/ Captură foto

Băutura cunoscută drept „zeilor" a fost parte integrantă a vieții dacilor și a daco-românilor, revenind acum în atenția consumatorilor europeni datorită multiplelor sale beneficii terapeutice.

Există păreri divergente cu privire la originea acestei băuturi divine: unii experți susțin că provine din India, având o istorie de peste 6.000 de ani, în timp ce alții estimează că există de aproximativ 4.000 de ani, relatează Click.ro.

Ce beneficiii are mierdul dacic pentru sănătate

Miedul, sau băutura zeilor, este o băutură alcoolică obținută exclusiv din miere și apă. Consumatorii afirmă că le conferă o stare de nemurire sau o îmbunătățire a stării de sănătate.

Etimologic, termenul „hidromel" are rădăcini grecești, provenind din cuvântul "hydromeli", unde „hydro-" înseamnă apă, iar "meli" se referă la miere.

Băutura care te ajută să dai jos 20 de kilograme. Minunea este posibilă în 2 luni

Această băutură a fost consumată și de către vikingi, precum și de alte culturi, cum ar fi mayașii sau egiptenii.

În epoca preistorică, mierea era singura substanță dulce concentrată folosită pe scară largă în alimentație, iar miedul a fost prima băutură alcoolică fermentată apărută, mult înainte de cele obținute din fructe, viță de vie sau cereale.

Miedul, sau băutura zeilor, a revenit în atenția consumatorilor de băuturi alcoolice din Europa. În Anglia, se vinde o sticlă de această licoare antică la fiecare 10 minute.

Miedul dacic sau băutura zeilor are numeroase beneficii terapeutice, fiind o combinație bogată de vitamine, enzime și hormoni naturali. Aceasta ajută la relaxare și promovează o stare de spirit pozitivă și euforică.

Socata - băutura minune a primăverii: întărește sistemul imunitar și te ajută să slăbești. Rețeta tradițională

Băutura zeilor se consumă cel mai bine pe stomacul gol, câte un pahar dimineața, la prânz și seara.

Ingrediente și mod de preparare

- un litru de apă

- 6-8 linguri de miere 

- o linguriță de polen

Mierea și polenul se dizolvă bine în apă și se lasă la temperatura camerei timp de 2-3 zile, agitându-se de câteva ori pe zi. Ulterior, se pune la rece și poate fi consumat, conținând o cantitate foarte mică de alcool.