MENIU

Atenție, șoferi! Cât mai merge mașina cu becul de la rezervor aprins? Grijă mare la drumul de Paște

Poate că ți s-a întâmplat de multe ori să ți se aprindă becul în bord și să cauți, speriat, cea mai apropiată benzinărie. Numai că nu ai foarte mari motive să intri în panică. Specialiștii susțin că mai poți circula cu mașina pentru o anumită distanță, pentru că becul aprins în bord nu înseamnă neapărat că nu mai ai niciun strop de benzină sau motorină.

Mulți șoferi cred că, odată ce becul se aprinde, mai pot merge cu mașina doar 30 până la 50 de kilometri. Dar acest lucru e fals, după cum arată noile studii.

Într-adevăr, această distanță era valabilă pentru modelele vechi, fabricate în urmă cu peste 10 ani. Noile cercetări din domeniu arată că modelele nou-lansate pot circula mai mult cu becul aprins în bord.

Studiile arată că încă sunt șoferi care cred că pot merge cu becul aprins în bord doar câteva zeci de kilometri. Specialiștii de la Compare the Market au făcut un studiu în rândul a 1.000 de cetățeni britanici și au demonstrat contrariul.

În unele cazuri, poți merge o distanță dublă decât ai fi crezut, iar la modelele noi, o distanță chiar de patru ori mai mare față de cea pe care o știai.

Care sunt modelele care pot merge cel mai mult cu becul de la benzină aprins

Autorii studiului au analizat 96 de modele de la aproape 30 de producători, pentru a vedea care sunt mașinile care pot circula pe distanțe cât mai lungi după aprinderea becului privind combustibilul din rezervor.

În medie, becul se aprinde atunci când nivelul combustibilului din rezervor scade sub 10%.

Pe primul loc, potrivit celor de la Compare the Market, e modelul Passat al constructorului german Volkswagen.

Mărcile care parcurg cei mai mulți kilometri cu becul de la rezervor aprins:

  • VW Passat: 120 km
  • Volvo V40: 112 km
  • Ford Mondeo: 112 km
  • BMW Seria 5: 109 km
  • Toyota Prius: 106 km

Autorii studiului notează, însă, că aceste calcule depind foarte mult de stilul de condus și de condițiile de trafic. Aceste distanțe sunt testate, cum s-ar spune, la drum lung și nu sunt garantate în cazul în care mergi prin oraș bară la bară. În astfel de situații, mașina consumă mai mult combustibil.

Așa că cel mai eficient sfat e să nu aștepți să se aprindă becul roșu din bord, care să te atenționeze că vei rămâne fără benzină sau motorină, ci să te asiguri că ai mereu combustibilul necesar.

Sursa

Mai multe articole despre:
null