MENIU

Alimentele care NU trebuie să-ți lipsească de pe masă de Sfântul Ilie. Consumă-le și vei avea NOROC tot anul!

Alimentele care NU trebuie să-ți lipsească de pe masă de Sfântul Ilie. Consumă-le și vei avea NOROC tot anul!

Mâine, pe data de 20 iulie, creștinii ortodocși urmează să îl sărbătorească pe Sfântul Ilie, iar potrivit tradițiilor din poporul nostru, există un anumit detaliu la care trebuie să fim foarte atenți în această zi. Mai precis, este important să mâncăm două alimente anume, deoarece se spune că astfel vom avea noroc tot restul anului!

Sfântul Ilie urmează să fie sărbătorit pe data de 20 iulie, adică chiar mâine, iar creștinii ortodocși din țara noastră trebuie să știe că există o tradiție anume care spune că, dacă vom mâncă două alimente anume în această zi de sărbătoare, ar urma să avem parte de noroc pentru tot restul anului.

Mai precis, este vorba despre țuică și miere! O tradiție din țara noastră spune că românii care merg în vizită la rude, sau la prieteni, cu ocazia Sfântului Ilie, trebuie să guste miere, iar apoi să bea un pahar de țuică îndulcită cu miere nouă. Astfel, potrivit tradițiilor, cei care gustă aceste două produse vor urma să aibă parte de noroc pentru tot restul anului!

Tradiția de Sfântul Ilie pe care românii nu trebuie să o uite

Desigur, trebuie menționat și faptul că aceasta nu este singura tradiție de Sfântul Ilie, atunci când vine vorba despre produse alimentare ce ne pot garanta norocul. În zona Moldovei se mai spune că cei care vor mânca castraveți cu miere de albine, cu ocazia acestei sărbători, vor fi sănătoși de-a lungul anului.

Sfântul din calendarul ortodox care dă cu biciul pe cer. Furtuni cu fulgere, trăsnete și grindină pentru a alunga demonii

Mai mult decât atât, se mai spune că cei care vor mânca grâu nou fiert, îndulcit cu miere, vor avea parte de mult spor, în munca pe care o depun în grădină, ori pe câmp.

Urări și mesaje cu „la mulți ani” de Sfântul Ilie 2024. Aproximativ 140.000 de români își serbează ziua onomastică

Sfântul Ilie este văzut de către oameni drept un ocrotitor al recoltelor, motiv pentru care mai există o anumită tradiție care ne spune că atunci când sosește această zi de sărbătoare trebuie să mâncăm mere de vară, care să fi fost sfințite la Biserică. Astfel de tradiții rămân importante de-a lungul țării, iar mulți români au grijă să le respecte.

Sursă text: Click.ro

Mai multe articole despre:
alimente sfantul ilie traditii sfantul ilie noroc