MENIU

Adevărata conexiune dintre telefoane mobile şi cancer. Ce schimbări ar trebui să faci

Precauţii pentru folosirea telefoanelor mobile

Potrivit studiilor, 30 de minute de vorbit pe zi la telefonul mobil reprezintă un factor carcinogen de categoria B. A venit vremea deci să luăm mult mai în serios efectele negative pe care acest obicei ni le pot aduce și să facem imediat schimbări în viața noastră de zi cu zi. Cu ce putem începe? Iată câteva sfaturi:

1. Pune telefonul pe speaker. În cazul în care poți să faci acest lucru și nu deranjezi pe cei din jur, nu mai sta pe gânduri. Ține-l la o distanță cât mai mare de ureche și cap. Cu cât mai departe e de tine antena, cu atât mai slab este și semnalul care transmite radiația electromagnetică care te poate afecta.

2. Folosește-te de celelalte funcții. Mesajele instant, chiar dacă îți iau mai mult timp pentru a le scrie, te vor feri și ele de radiațiile nedorite. Nu poți comunica orice în acest mod dar, pe cât posibil, încearcă să limitezi astfel minutele petrecute cu telefonul mobil la ureche.

3. Închide telefonul. Atunci când nu îl folosești și nici nu aștepți niciun telefon, poți să-l închizi. Unele telefoane beneficiază și de modul „zbor” (flight mode) care oprește transmițătorul.