MENIU

Dan Diaconescu, după ce a fost acuzat că ar apărea în mai multe secvențe video întreținând relații intime cu o minoră: Deep fake realizat cu o aplicație chinezească!

Dan Diaconescu

Omul de televiziune Dan Diaconescu susține că imaginile în care presa a relatat că ar apărea acesta întreținând relații intime cu o minoră sunt false și că sunt făcute cu o aplicație chinezească, în scopul șantajării sale. Așa-zisa filmare este considerată fake chiar de către Ministerul Justiției, printr-o expertiză realizată de către INEC, care atestă că filmul, cu o durată de câteva secunde, "nu este original", spune Diaconescu.

"Eu NU apar în nicio secvență video făcând sex cu o minoră, pentru simplul motiv ca nu am făcut niciodată sex cu vreo minoră.

Cele 15 așa-zise fișiere video sunt identice și fac parte dintr-o secvență de câteva secunde, de tip deep fake, realizată cu o aplicație chinezească (ZAO), în scopul încercării șantajării mele.

Chiar și trucată, filmarea NU conține nici măcar un cadru în care eu să apar împreună cu o altă persoană. Așa-zisa filmare este considerată fake chiar de către Ministerul Justiției, printr-o expertiza realizată de către INEC, care atestă ca filmul cu o durată de câteva secunde "nu este original"", spune Dan Diaconescu. 

Potrivit jurnalistului, autorii acestei "înscenări" au fost trași pe sfoară de către anchetatori. "Cei 6 au fost amenințați, obligați să mintă în declarații, la schimb promițându-li-se eliberarea din pușcărie (unii dintre ei erau deja arestați în alte dosare) sau neinculparea în dosarul de încercare a șantajării mele. Nici în acest moment M. și D. nu au fost eliberați din închisoare, iar împotriva celorlalți s-a început urmărirea penală pentru șantaj!", mai spune Dan Diaconescu.

Procesul său, mai spune Diaconescu, ar fi bazat pe "o înscenare ridicolă, de cea mai joasă speță".

"Atât s-a putut face în România ca mie să nu mi se permită să mă întorc în televiziune. 

Vă reamintesc că, anul trecut, mascații au descins în locuința mea, fix cu câteva zile înainte ca eu să mă fi întors în casele românilor, prin intermediul OTV, după o interdicție de 10 ani, unică în Uniunea Europeană", mai spune Dan Diaconescu.

 

Mai multe articole despre: