MENIU

Un celebru culturist a decedat la 36 de ani. Bărbatul mânca 7 mese pe zi ce includeau 5 kg de friptură

Illia Yefimchyk, un culturist din Belarus recunoscut pe plan internațional pentru fizicul său impresionant și stilul de viață extrem, a murit la doar 36 de ani. Cunoscut sub porecla „Golem” și supranumit „Mutantul” în cercurile culturismului, Yefimchyk a fost un adevărat simbol al forței fizice și al devotamentului față de acest sport.

Culturistul Illia Yefimchyk a murit

Moartea sa a fost confirmată miercuri, pe contul de Instagram @whoisthebestbb. Potrivit presei din Belarus și Rusia, Illia ar fi suferit un atac de cord pe 6 septembrie, în propria locuință, și a intrat ulterior în comă. Deși soția sa, Anna, i-a acordat primul ajutor și a efectuat manevre de resuscitare până la sosirea ambulanței, Yefimchyk a decedat la câteva zile după incident.

Anna, profund afectată de pierderea soțului său, a împărtășit detalii dureroase: „Am stat lângă el în fiecare zi, cu speranța că inima lui va reveni la normal. Bătăile i-au revenit pentru două zile, dar medicii mi-au dat vestea tragică. Le sunt recunoscătoare tuturor celor care mi-au oferit sprijin în aceste momente dificile. Deși sunt singură acum, sprijinul vostru contează enorm.”

Culturistul era renumit pentru regimul său alimentar extrem, consumând zilnic până la 16.500 de calorii. Se pare că dieta lui zilnică includea șapte mese masive, care însumau peste cinci kilograme de friptură și peste 100 de bucăți de sushi. Acest stil de viață, inspirat de legende ale culturismului precum Arnold Schwarzenegger și actori ca Sylvester Stallone, i-a adus faima și poreclele care i-au definit cariera.

Yefimchyk a lăsat o amprentă semnificativă în lumea culturismului, fiind admirat de mulți pentru devotamentul și determinarea sa. Cu toate acestea, moartea sa prematură ridică întrebări despre riscurile pe care sportivii de performanță și cei implicați în culturism le asumă în căutarea excelenței fizice.