MENIU

TREN EUROSTAR cu 450 de pasageri la bord, blocat timp de trei ore după ce a lovit un cerb

Eurostar, cel mai rapid tren din Marea Britanie. Trenul din imagine circulă pe ruta Paris-Londra

 Un tren Eurostar care efectua o cursă Londra-Paris, cu 450 de persoane la bord, a rămas blocat timp de aproape trei ore, în noaptea de miercuri spre joi, în Franţa, în apropiere de oraşul Lille (nord), după ce a lovit un cerb, a anunţat un purtător de cuvânt, relatează AFP.

Pasagerii au sosit la Paris la ora locală 4.30 (5.30, ora României), cu o întârziere de cinci ore şi zece minute faţă de ora programată a sosirii, după ce au schimbat trenul la Lille în cursul nopţii de miercuri spre joi. Trenul a pornit de la Londra miercuri seara şi a lovit un cerb pe teritoriul francez, a anunţat Eurostar într-un mesaj postat pe Twitter.

Carenajul locomotivei a fost "foarte avariat" de coliziune, iar trenul s-a oprit pe calea ferată, la aproximativ 40 de kilometri de Lille, la nivelul comunei Hondeghem, potrivit unui purtător de cuvânt al Căilor Ferate Franceze (SNCF).

Trenul a fost imobilizat timp de aproape trei ore, perioadă în care o echipă de tehnicieni din cadrul SNCF a venit la faţa locului şi a îndepărtat tabla care s-a turtit şi se freca de şine.

Trenul a putut să repornească imediat după ora locală 2.30 (3.30, ora României), cu o viteză redusă, către Lille, unde pasagerii au fost îmbarcaţi în altă garnitură.

Compania le-a propus pasagerilor, drept compensaţie, "o călătorie dus-întors gratuită şi rambursarea cursei perturbate", a precizat Eurostar.

Mai multe articole despre:
Eurostar cerb eurostar blocat cerb lovit de tren