MENIU

Trei decese înregistrate din cauza caniculei: Un turist german se numără printre victime

Trei persoane au murit în Spania din cauza insolației, în condițiile în care temperaturile extreme continuă să afecteze majoritatea țării. Potrivit raportărilor serviciilor de urgență, citate de agenția Xinhua, aceste incidente au avut loc în perioada duminică-marți.

Oameni morți din cauza caniculei

La Madrid, un bărbat de 76 de ani a fost găsit decedat la domiciliul său marți, cu o temperatură corporală care depășea 40 de grade Celsius, conform serviciilor medicale. De asemenea, un alt bărbat de 44 de ani a murit luni în capitală. Acesta a fost descoperit semi-conștient, cu o temperatură corporală de peste 41 de grade Celsius, având și condiții medicale preexistente care i-ar fi putut agrava starea.

Pe insula Mallorca, un turist german în vârstă de 70 de ani a leșinat duminică în timp ce se afla într-o drumeție într-o zonă izolată. Soția sa a solicitat ajutorul serviciilor de urgență, dar, în ciuda eforturilor de salvare, bărbatul nu a putut fi salvat, conform raportărilor de la Garda Civilă Spaniolă.

Recent, o mare parte din Spania a fost sub alertă din cauza temperaturilor extrem de ridicate și a riscurilor crescute de incendii de pădure. 

Țara se confruntă cu al patrulea val de caniculă din această vară, iar temperaturile au depășit frecvent 40 de grade Celsius în multe regiuni. Potrivit Institutului de Sănătate Carlos al III-lea, Spania a raportat 608 decese atribuite căldurii în prima săptămână din august, aproape dublu față de totalul de 335 de decese din săptămâna precedentă, făcând din această perioadă cea mai letală săptămână a anului.