MENIU

PREMIERĂ MONDIALĂ Instanță: O persoană care a dezvoltat o tumoare din cauza telefonului, despăgubită

O instanţă din Italia a stabilit că un angajat trebuie compensat după ce a dezvoltat o tumoare cerebrală cauzată de utilizarea excesivă a telefonului mobil, experţi legişti stabilind, probabil în premieră, o relaţie de cauzalitate într-un astfel de caz, relatează ziarul La Repubblica.

Un bărbat în vârstă de 57 de ani, angajat al companiei italiene Telecom, a dezvoltat o tumoare cerebrală pentru că ar fi utilizat telefonul mobil 15 ani, mai mult de trei ore pe zi. În acest caz, o instanţă din oraşul Ivrea (regiunea Piemonte) a stabilit că angajatul trebuie să primească despăgubiri din partea Institutului Naţional italian pentru Asigurări în caz de Accidente de Muncă şi Boli Profesionale (INAIL), potrivit ziarului La Repubblica şi agenţiei de presă Adnkronos, citate de Mediafax.

"Pentru prima dată în lume, o sentinţă de prim grad a recunoscut o legătură cauzală între folosirea excesivă a telefonului mobil şi o tumoare cerebrală", au declarat avocaţii victimei, Renato Ambrosio şi Stefano Bertone.

Victima este un angajat în vârstă de 57 de ani care a folosit telefonul în interes de serviciu, timp de 15 ani, peste trei ore pe zi, şi a fost diagnosticat în 2010 cu o tumoare benignă care i-a creat o dizabilitate permanentă. Tribunalul din Ivrea a condamnat INAIL la plata unei indemnizaţii permanente acestui angajat.

"Timp de 15 ani, am avut nenumărate convorbiri telefonice, de 20-30 de minute, acasă, în maşină. Am început să am senzaţia permanentă de ureche înfundată, nu mai auzeam bine. În anul 2010, am fost diagnosticat cu o tumoare. Acum, nu mai aud nimic cu urechea dreaptă pentru că mi-a fost eliminat nervul acustic", a precizat Roberto Romeo, angajatul Telecom.

 

 

Mai multe articole despre:
sentinţă telefon angajat Telecom