MENIU

Papa Francisc, rugăciune pentru pace: Să ne gândim la copiii din Ucraina care suferă

Papa Francisc / Sursa foto: Profi Media

Papa Francisc i-a îndemnat pe studenții italieni prezenți la bazilica San Pietro să se gândească la copiii ucraineni care au de suferit din cauza bombelor. Totodată, Suveranul Pontif a cerut iertare pentru violențele provocate de războiul din Ucraina și i-a sfătuit pe cei prezenți să se roage pentru pace. 

„Sunt atât de mulți copii afectați de război. În Ucraina atât de mulți copii suferă. Și acești micuți, unii dintre ei foarte mici, trebuie să fugă de bombe și suferă. Atât de mulți. Să ne gândim la ei. În durerea cauzată de acest război, haideți să ne rugăm cu toții, împreună, cerându-i Domnului iertare și implorând pacea.

Iartă-ne, Doamne, dacă vom continua să ne ucidem fratele, dacă vom continua, ca și Cain, să adunăm pietrele de pe câmp pentru a-l ucide pe Abel. Iartă-ne! Iartă-ne, dacă vom continua să justificăm cruzimea prin oboseala noastră, dacă prin suferința noastră legitimăm cruzimea acțiunilor noastre. Iartă-ne, Doamne, pentru război! Iartă-ne, Doamne, pentru război!”, a spus Papa Francisc.

Mai multe articole despre:
Papa Francisc rugaciune razboi ucraina pace