MENIU

Mai multe zboruri au fost anulate. Protestele activiștilor pentru climă îngreunează situația

Joi dimineață, activiștii pentru climă au provocat haos în patru aeroporturi germane, rezultând în suspendarea temporară a traficului aerian la două dintre acestea. Membrii organizației Ultima Generație au intrat pe piste la primele ore ale dimineții, determinând oprirea zborurilor la aeroporturile Koln/Bonn și Nurnberg, conform unui comunicat AFP.

Proteste pe aeroporturile din Germania

Protestele au început la ora 5 a.m. (CET), când opt persoane au pătruns pe piste și s-au lipit de asfaltul aeroporturilor din Berlin, Koln/Bonn, Nurnberg și Stuttgart. Activiștii, îmbrăcați în veste portocalii fluorescente, au afișat bannere cu mesaje precum „Petrolul ucide”. Deși aceștia nu au intrat pe pistele de decolare și aterizare, traficul aerian a fost suspendat temporar la Koln/Bonn și Nurnberg din cauza intervenției poliției.

La aeroporturile din Berlin și Stuttgart, poliția a intervenit rapid, reușind să expulzeze protestatarii fără a afecta operațiunile de zbor.

Ultima Generație a organizat acest protest pentru a solicita semnarea unui acord global privind eliminarea treptată a combustibililor fosili, subliniind urgența acțiunilor climatice internaționale.

Acesta este doar cel mai recent episod al campaniilor de protest organizate de Ultima Generație. La sfârșitul lunii iulie, activiștii au provocat o suspendare temporară a traficului aerian la aeroportul din Frankfurt, demonstrând astfel persistența și intensitatea acțiunilor lor în sprijinul schimbărilor climatice.