MENIU

Lavrov, AMENINȚARE directă către Biden: „Al treilea război mondial ar fi doar NUCLEAR” - Planul Rusiei

Ministrul rus de externe - Serghei Lavrov susține o conferință de presă la Moscova. El spune că președintele american Joe Biden a spus că sancțiunile Rusiei ar putea genera al treilea război mondial, iar Lavrov continuă spunând că un al treilea război mondial ar putea fi doar „război nuclear”. 

El spune că este doar în capul politicienilor occidentali - și nu este în capul poporului rus. „Dacă se poartă un război adevărat împotriva noastră, atunci cei care fac astfel de planuri ar trebui să se gândească la asta. În opinia mea, se fac astfel de planuri”, spune el.

În timp ce Serghei Lavrov vorbește la Moscova, președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a postat un nou clip video. El susține că liniile de apărare ale Ucrainei rezistă, dar că nu a existat nicio încetinire în bombardarea orașelor de către Rusia de la miezul nopții.

El spune că schimbarea tacticii Rusiei - de a viza zonele civile - arată că Ucraina a reușit să reziste planului Moscovei de a avea o victorie rapidă prin atacuri terestre.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia urmăreşte "demilitarizarea, "de-nazificarea" Ucrainei" şi că "poporul ucrainean are dreptul la autodeterminare".

Întrebat dacă crede că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care este evreu, este un neonazist, Lavrov a evitat răspunsul spunând că Volodimir Zelenski a semnat o lege prin care nu recunoaşte populaţia vorbitoare de limbă rusă ca "popor indigen" în Ucraina, care, potrivit lui Lavrov, le interzice să folosească limba lor.

„Luaţi-vă o jumătate de oră pentru a citi informaţiile oficiale de pe site-ul ministerului rus", a spus Lavrov. Întreabat cum poate apăra minciunile Rusiei în ceea ce priveşte civilii din Ucraina ucişi de atacurile ruseşti, Lavrov a spus că forţele ucrainene din est sunt "jefuitori", iar "neonaziştii" din Ucraina sunt "adevăraţii ucigaşi".

Mai multe articole despre:
lavrov razboi mondial biden