La 105 ani, un medic încă îşi trata pacienţii. Care este secretul longevităţii sale
Un medic centenar din Japonia care şi-a tratat pacienţii şi după împlinirea a 100 de ani şi care a contribuit la implementarea sistemului medical ce a făcut din ţara sa una dintre naţiunile cele mai longevive de pe glob a decedat marţi la vârsta de 105 ani, informează Reuters şi Kyodo, potrivit Agerpres.
Născut în 1911, cu un an înainte de scufundarea Titanicului, Shigeaki Hinohara a fost timp de decenii directorul şi imaginea publică a St. Luke's International Hospital din Tokyo, atât de faimos ca spital ''internaţional'' încât aici au fost tratate persoane importante, precum Paul McCartney, care s-a îmbolnăvit în timpul unui turneu efectuat în 2014 în Japonia.
Hinohara a început să lucreze la spitalul St. Luke în 1941 şi a tratat victime ale bombardamentului din Tokyo din Al Doilea Război Mondial în urma căruia vaste zone ale oraşului au fost transformate în ruine.
''De la începutul acestui an, starea sa de sănătate nu a fost prea bună, însă până atunci el venea la spital destul de des pentru consultaţii şi pentru a discuta cu pacienţii'', a declarat o purtătoare de cuvânt a insituţiei medicale amintite.
Susţinător al unui stil de viaţă sănătos în vederea întârzierii îmbătrânirii, Hinohara a introdus în 1954 în Japonia aşa-numitul sistem ''doc uscat uman'' constând în examinări medicale regulate şi curpinzătoare, parte a unui sistem medical bazat de prevenţie, menit să contribuie la longevitatea japonezilor, care a devenit astăzi un standard pentru mulţi cetăţeni de vârsta a doua.