MENIU

Jucăria sexuală din mijlocul oraşului Paris a fost VANDALIZATĂ. Ce au decis autorităţile

Sculptura controversată "Tree", realizată de americanul Paul McCarthy şi care seamănă cu un brad de Crăciun, dar şi cu o jucărie erotică, a fost vandalizată după doar două zile de la expunerea sa în Place Vendome din Paris, iar artistul a decis să o retragă din spaţiul public.

"Nu vreau să fiu supus acestui tip de confruntare şi violenţei fizice şi nici să îmi asum riscuri de natură fizică pentru această lucrare", a declarat artistul american Paul McCarthy, afişându-şi îngrijorarea privind "potenţiale escaladări violente în cazul reinstalării operei de artă".

Structura gonflabilă de culoare verde din Place Vendome, cu o înălţime de 24 de metri, care a fost dezumflată de autorităţi sâmbătă după-amiază după ce cablurile de susţinere au fost tăiate de necunoscuţi, a fost în centrul unui scandal intens în ultima perioadă. După cum chiar autorul în vârstă de 69 de ani a spus, sculptura intitulată "Tree" (Copacul, n.r.) duce cu gândul mai mult la un dop anal decât la un pom de Crăciun.

Ridicată joi, în mod provizoriu, ca parte a programului "Hors les murs" ("În afara zidurilor", n.r.) a Târgului internaţional de artă contemporană (Fiac), care se va deschide miercuri la Paris, sculptura a fost vandalizată în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Sursa: Mediafax

Mai multe articole despre:
Paris tree jucaria sexuala