MENIU

Incendiu cumplit provocat de un câine. Animalul s-a jucat cu o baterie externă

Un incident neobișnuit a avut loc în Tulsa, SUA, când un câine a provocat un incendiu într-o casă, după ce s-a jucat cu o baterie externă. Potrivit Departamentului de Pompieri din Oklahoma, câinele a mușcat dintr-un acumulator de litiu-ion, generând o scânteie care a declanșat un incendiu pe salteaua pe care se afla animalul.

Cum s-a întâmplat totul

Imaginile surprinse de o cameră de monitorizare din interiorul locuinței arată cum câinele, în timp ce mesteca cablul bateriei portabile, a provocat o scânteie care a aprins imediat salteaua. Flăcările s-au extins rapid în întreaga încăpere, punând în pericol nu doar bunurile, ci și viețile animalelor de companie aflate în interior.

În momentul incidentului, în cameră se aflau doi câini și o pisică. Din fericire, animalele au reușit să se salveze printr-o ușă specială pentru câini, iar familia a fost evacuată în siguranță. Pompierii au intervenit prompt și au reușit să stingă incendiul înainte ca acesta să se răspândească mai departe.

Pompierii au recomandat proprietarilor de animale să fie atenți la obiectele de care se joacă animalele și să se asigure că acestea sunt depozitate în locuri sigure.