MENIU

Criza imigranţilor, criza Europei! Peste 70 de refugiaţi, găsiţi morţi într-un camion, în Austria!

O nouă tragedie în cea mai gravă criză umanitară din Europa. Peste 70 de refugiaţi au murit sufocaţi într-un camion părăsit pe marginea unei autostrăzi din Austria. Vehiculul era înmatriculat în Ungaria. Guvernul maghiar susţine că proprietarul este un român, variantă infirmată de la Bucureşti.

Camionul în care se aflau cadavrele imigranţilor a fost găsit pe o autostradă din Austria, la 50 de kilometri distanţă de capitala Viena. Iniţial, autorităţile au avansat un număr de 20-50 de cadavre, însă, ulterior, bilanţul a ajuns la un număr terifiant: peste 70 de victime! Potrivit BBC, refugiaţii ar fi fost morţi de o zi jumătate, cel mult două, în momentul în care au fost descoperiţi. Mai mult, se pare că imigranţii erau deja morţi în momentul în care camionul a ajuns în Austria.

Guvernul maghiar spune că vehiculul ar aparţine unui român, însă autorităţile de la Bucureşti nu confirmă aceste date. Ministerul Afacerilor Externe a transmis redacţiei Realitatea TV că niciun cetăţean român nu este implicat în incident.

Nu este pentru prima dată când imigranţii îşi găsesc moartea, în căutarea unei vieţi mai bune. În iunie, alţi 40 de imigranţi mureau sufocaţi în cala unei nave supraaglomerate din largul Libiei.

În Viena, nu departe de locul unde a fost găsit camionul cu refugiaţi sufocaţi, mai mulţi lideri europeni au căutat soluţii la criza imigranţilor. La summit-ul Balcanilor de Vest a participat, între alţii, şi Angela Merkel. Cancelarul german a spus că tragedia din Austria este un avertisment pentru Europa.

La summit a fost prezent şi premierul sârb, care a cerut Uniunii Europene să vină cu un plan de rezolvare a crizei.