MENIU

CORONAVIRUS. Imagini dezolante din Wuhan, orașul pustiit de virusul ucigaș

CORONAVIRUS. Imagini dezolante din Wuhan, orașul pustiit de virusul ucigaș
CORONAVIRUS. Imagini dezolante din Wuhan, orașul pustiit de virusul ucigaș
CORONAVIRUS. Imagini dezolante din Wuhan, orașul pustiit de virusul ucigaș

Efectele coronavirusului sunt tot mai vizibile. Wuhan s-a transformat într-un oraș fantomă, din cauza răspândirii în lanț a temutului 2019-nCoV. Străzile sunt pustii, fără picior de om și nicio urmă de mașini. Mulți locuitori s-au adăpostit în case și evită să iasă afară de teamă de a nu se infecta cu virusul ucigaș. 

Bilanțul victimelor crește într-un ritm copleșitor 

Bilanțul epidemiei a crescut. Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat, miercuri dimineață, că au murit 132 de personae, iar alte 1.459 cazuri sunt confirmate. Oficialii din domeniul sănătății avertizează că virusul poate cauza pneumonii severe care pot dura până la o săptămână. Totodată, sfătuiesc oamenii  să aibă grijă deoarece acesta se răspândește foarte rapid de la om la om, fără a prezența simptome. Există teorii ale conspirației care spun că virusul ar proveni  dintr-un laborator din Wuhan, unde cercetătorii chinezi analizează bolile letale și contagioase.

 

 

Locuitorii din Wuhan cântă: ”Hai la Wuhan!”

Cei 11 milioane de locuitori ai orașului Wuhan s-au obișnuit atât de mult cu situația, încât seara îi poți auzi cântând și strigând din apartamente: ”Hai la Wuhan!”. Încă din 23 ianuarie s-a interzis accesul în Wuhan, dar și Huanggang și Ezhou, de îndată ce s-a descoperit că 20 de milioane de oameni au fost depistați cu ”virusul coroana”. În momentul de față, transportul public este suspendat, iar multe zboruri sunt anulate. Însă, cu toate aceste restricții, episoadele anterioare au demonstrat că e nevoie de mai mult pentru a stopa focarele. Ele încetează o perioadă răspândirea bolii, însă nu pot opri și creșterea numărului de victime. 

Imagini din Wuhan, orașul pustiu. Efectele coronavirusului sunt vizibile

Pe unele străzi din Wuhan, acolo unde mai poți zări încă oameni, îi vezi purtând măști de protecție.  

În multe clădiri sunt echipaje care dezinfectează zona, pentru a preveni răspândirea virusului ucigaș.

Au fost surprinse și imagini cu muncitori ai primului spital din Wuhan, special construit pentru bolnavii de coronavirus. După doar patru zile de la demararea contructiei, clădirea prinde contur.

Imagine
 
Cum a aparut coronavirusul

Izbucnirea virusului s-a intensificat chiar înainte de începerea vacanței de Anul Nou Chinezesc, vineri, când sute de milioane de oameni călătoreau prin China. Multe persoane care lucrează și locuiesc în Wuhan și în împrejurimi petrec acum timp cu familiile lor, din alte părți ale țării. Epidemiologii se tem că, în următoarea perioadă, virusul se poate extinde tot mai mult.
 
Cercetările spun că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață unde  se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește, și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în alte țări: Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Teama de virusul ucigaș a pus stăpânire și pe România

Mai mulți români au fost suspecți în aceste zile de infectarea cu virusul din China, însă cazurile au fost infirmate.