MENIU

Cazul misterios al bebelușului care a luat foc din senin de patru ori

<p>Cazul misterios al bebelușului care a luat foc din senin de patru ori</p>

Un caz incredibil este prezentat zilele acestea de presa indiană: un copil de doar trei luni ar fi fost de patru ori victima combustiei spontane, un fenomen foarte rar și extrem de controversat. 

Micuţul Rahul, dintr-un sat din India, a fost cuprins de flăcări de patru ori de când s-a născut, în urmă cu trei luni, scrie Daily Mail

Rahul avea doar nouă zile în momentul în care "a luat foc" în prezenţa mamei sale. L-a dus la spitalul Villupuram Medical College, de unde a fost externat după câteva zile. Ulterior, copilul a mai luat foc de trei ori, ultima dată mult mai grav. "Medicii spun că băiatul este perfect sănătos şi toate organele sale sunt în regulă", a spus mama copilului.

În urma incidentelor, părinții lui Rahul au fost nevoiți de se mute din satul în care locuiau, din cauză că vecinii s-au temut că micuțul urma să declanșeze un incendiu de proporții care le-ar fi mistuit casele. 

Micuțul Rahul a fost dus la spitalul Channai, iar medicii care l-au analizat s-au declarat consternați. 

Unul dintre cele mai misterioase aspecte legate de combustia umană spontană este faptul că în aceste cazuri oasele oamenilor ard complet. În cadrul experimentelor, oase de oameni au fost ținute chiar și pentru opt ore în furnale la temperaturi de 500 de grade Celsius și au rămas intacte. În cazurilde combustie umană, oasele sunt tranformate pur și simplu în cenușă. 

Unii cercetători consideră că rarele cazuri de combustie umană spontană sunt produse de acetonă, o substanță inflamabulă care este produsă natural în organismul uman. În cazul persoanelor sănătoase, acetona este eliminată prin urină, însă în cazul unor afecțiuni ea se acumulează în organism. 

Cu toate astea, nivelul de acetonă din organismul micuțului Rahul este unul normal, astfel că misterul în cazul său se prelungește.

Mai multe articole despre:
caz