MENIU

Blocarea Canalului Suez generează o criză în rândul transportatorilor. Câte nave sunt blocate în acest moment

Canalul Suez/sursa foto: pixabay

Suspendarea traficului prin Canalul Suez a adâncit problemele pentru liniile de transport maritim care se confruntau deja cu perturbări și întârzieri în furnizarea de bunuri cu amănuntul către consumatori. Peste 30 de nave de tip container nu pot naviga, după ce nava Ever Given, lungă de 400 de metri, a eşuat în Canalul Suez, blocând tranzitul.

Se încearcă repunerea navei pe linia de plutire, dar reprezentanţii uneia dintre companiile implicate în aceste tentative au spus că ar putea dura câteva săptămâni.

Companiile de transport maritim cu containere care transportă mărfuri cu amănuntul, de la telefoane mobile și mărfuri de designer până la fructe, se luptă de luni de zile cu întreruperile cauzate de pandemia de coronavirus și cu o creștere a cererii de bunuri cu amănuntul, care a generat blocaje logistice în întreaga lume.

Leon Willems, purtătorul de cuvânt al Portului Rotterdam, cea mai mare poartă de acces din Europa, a declarat că cererea de logistică depășea deja capacitatea înainte de incidentul de la Suez. "Fiecare port din vestul Europei va resimți acest lucru. Acum suntem de 48 de ore în această situaţie și sperăm atât pentru companii, cât și pentru consumatori, că va fi rezolvată în curând", a spus Leon Willems, citat de RRA.

Mai multe articole despre:
Canalul Suez cargobot nave blocate