MENIU

Discuţie-eveniment despre George Enescu şi Festivalul Enescu 2015, la Sala Palatului

Unii dintre cei mai renumiți artiști în plan mondial, autorități, precum și susținători ai Festivalului se întâlnesc cu jurnaliștii și publicul pentru o discuție curajoasă despre George Enescu și Festivalul Enescu 2015, sâmbătă, 29 august, la Sala Palatului. 

Jurnaliștii sunt invitați să participe la o conversație curajoasă despre compozitorul George Enescu, despre Festivalul Internațional George Enescu 2015 și potențialul pe care acesta îl oferă României.

Întâlnirea va avea loc pe 29 august, de la ora 13.30, la Sala Palatului Sala - Coloanelor, nivelul 2.  

Vor participa: violonista Sarah Chang, dirijorul Kristjan Järvi, contratenorul Max Emanuel Cenčić, baritonul Levente Molnár, precum și dirijorul Tiberiu Soare. De asemenea, sunt așteptați să participe Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu; Primarul General al Municipiului București, Sorin Oprescu; Președinte Director General TVR, Stelian Tănase; Președinte Director General SRR, Ovidiu Miculescu, precum și reprezentanți ai partenerilor și sponsorilor Festivalului Internațional George Enescu Enescu, printre care Steven van Groningen, preşedinte şi CEO Raiffeisen Bank Romania, şi Toni Volpe, Country Manager, Enel România. Discuția va fi moderată de Oana Marinescu, directorul de comunicare ale Festivalului George Enescu.

În seara de 30 august, cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu (30 august – 20 septembrie) se deschide cu Rapsodia Română Nr. 1 de George Enescu, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret, formată din cei mai valoroși tineri muzicieni din România. Dirijor va fi Kristjan Järvi, renumit în întreaga lume pentru repertoriul transcultural - Järvi dirijează atât cea mai veche Orchestră Radio din Europa, cât şi cea mai nouă Orchestră de Tineret. Li se alătură violonista Sarah Chang, despre care New York Times scrie că “talentul ei este la un nivel atât de înalt, încât nu ne rămâne decât să îl venerăm”, pentru a interpreta Concertul Nr.2 pentru Vioară de Jean Sibelius, chiar în anul în care se aniversează 150 de ani  de la nașterea compozitorului finlandez. Urmează celebra Carmina Burana, de Orff, avându-l în distribuție pe unul dintre cei mai bine cotați contratenori ai momentului în lume, Max Emanuel Cenčić.